Φοβήθηκαν το weekend οι traders

Την τακτική ”Κάλιο πέντε και στο χέρι” φαίνεται πως ακολούθησαν οι ενασχολούμενοι με τη Σοφοκλέους εν όψει και του Σαβατοκύριακου για το οποίο ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει τι θα ξημερώσει... τη Δευτέρα.

Απόλυτα αναιμική η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, καθώς εν αντιθέσει με το τι συμβαίνει στο εξωτερικό, η ανταπόκριση των εγχώριων κυρίως θεσμικών στην εμφανή δημιουργία πρόσκαιρου πάτου στις Ευρωαγορές υπήρξε ”χλιαρή” στη καλύτερη των περιπτώσεων.

Συνέπεια αυτών τα κέρδη του Γενικού Δείκτη τιμών σε καμία στιγμή δεν ξεπέρασαν το 2%, ενώ στο κλείσιμο περιορίστηκαν στο 0,49%, ήτοι μόλις τρεις μονάδες πάνω από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 1.510,8 μονάδων.

Παράλληλα, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να διατηρείται κάτω από τα 70 εκ. ευρώ, διαμορφούμενη σήμερα στα 68,7 εκ. ευρώ με 4,1 εκ. σε πακέτα, ενδεικτικό της διατήρησης της ρευστότητας που υπάρχει ευρύτερα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα εκτός Σοφοκλέους.

Επιπροσθέτως, η σημερινή ανοδική κίνηση, όπως εν μέρει και η χθεσινή, δεν ήταν σε καμία περίπτωση καθολική. Όμως με την αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μόλις στο 1,9 προς 1 υπέρ των πρώτων, δύο τινά συμβαίνουν: Η στο ΧΑ πραγματοποιείται ένας πραγματικός ”διαχωρισμός” των μετοχών σε έχουσες προοπτικές και απλά υπάρχουσες, ή απλούστατα η όποια ανοδική κίνηση γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης προκειμένου να υπάρξουν ρευστοποιήσεις σε ελαφρώς καλύτερες αποτιμήσεις.

Κι αν πολύ θα θέλαμε να πιστέψουμε το πρώτο, η πραγματικότητα, με τις μετοχές που εμπλέκονται στην ”επιτηρησιολογία” ή εάν προτιμάτε την μη-ένταξη τους σε αυτό το καθεστώς, ως ”άτακτα παιδιά” που γλίτωσαν, να πρωταγωνιστούν, τότε γίνεται πασιφανές πως η κερδοσκοπία είναι ήταν και παραμένει ο τρόπος επιβίωσης σε αυτή την αγορά.

Τέλος, στο ΧΠΑ η αδυναμία τιμολόγησης περαιτέρω αντίδρασης υπήρξε κάτι παραπάνω από προφανής, με τη τελική εικόνα να παραπέμπει σε αγορά που θα συσσωρεύσει, στη καλύτερη των περιπτώσεων.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση μεταξύ άλλων οι μετοχές της Βαρβαρέσος (απώλειες 17,92%), των Τεχνικών Εκδόσεων (απώλειες 3,36%), της Space Hellas (απώλειες 6,78%) και των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών (απώλειες 2,86%).

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση μεταξύ άλλων οι μετοχές της Βαρβαρέσος, της 3Α προνόμιο, της Λούλης, των Τεχνικών Εκδόσεων και της Space Hellas.

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της ΕΛΓΕΚΑ που έκλεισε στα 3,34 ευρώ με κέρδη 2,45% και της ΑΒ Βασιλόπουλος που έκλεισε στα 10,12 ευρώ με κέρδη σε ποσοστό 1,61%.

Σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της Logismos που έκλεισε στα 1,19 ευρώ σημειώνοντας υποχώρηση σε ποσοστό 34,62%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 67 εκατ. ευρώ (μειωμένη κατά 1,47% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 4,16 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 300 μετοχών της Eurodrip στα 2,33 ευρώ, ένα πακέτο 85.631 μετοχών του ΟΤΕ στα 9,52 ευρώ, ένα πακέτο 100.000 μετοχών του ΟΠΑΠ στα 8,44 ευρώ, ένα πακέτο 157.000 μετοχών της Γερμανός στα 11,8 ευρώ και ένα πακέτο 285.000 μετοχών της Μπαλάφας στα 2,28 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v