Tα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Στις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου για την οικονομία, την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, στα σενάρια της ΕΕ για τις επιπτώσεις του πολέμου, αλλά και στη Σοφοκλέους αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων της Παρασκευής.

Tα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής
Στις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου για την οικονομία, την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, στα σενάρια της ΕΕ για τις επιπτώσεις του πολέμου, αλλά και στη Σοφοκλέους αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων της Παρασκευής.

Σημίτης – μέτρα για οικονομία: ”Σημίτης: 7 μέτρα αλλά όχι έκτακτα” τονίζει η Ελευθεροτυπία, ”10 τακτικά μέτρα προστασίας της οικονομίας” αναφέρει το Βήμα, ”Ουδέν μέτρον για οικονομία χρηματιστήριο” σχολιάζει το Χρηματιστήριο, ενώ στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η ΕΞΠΡΕΣ με τίτλο ”Μέτρα ποια μέτρα;”. Αναφορά στο ζήτημα κάνει και το Κέρδος, που σχολιάζει ”Μόνοι οι αριθμοί ευημερούν”.

Γκαργκάνας – ΤτΕ: ”Τα διαρθρωτικά προβλήματα δε συνιστούν οικονομική κρίση”, τονίζει η Ναυτεμπορική, ”Συγκρατημένη αισιοδοξία από την ΤτΕ για την οικονομία, αναφέρει το Χρηματιστήριο, ενώ η Καθημερινή τονίζει ”Διαρθρωτικές αναπηρίες σκιάζουν την οικονομία με ή χωρίς τον πόλεμο. Για το ίδιο ζήτημα η Ελευθεροτυπία αναφέρει, ”Γκαργκάνας: Πιο εκτεθειμένοι αλλά και πιο αισιόδοξοι”.

Σόλμπες – Ανάκαμψη: ”Σόλμπες: Δεν βλέπω φως στην άκρη του τούνελ” αναφέρει το Κέρδος, ενώ η Ημερησία τονίζει ”Σόλμπες: Φοβάμαι ύφεση στην Ευρώπη”.

ΕΕ- Σενάρια για Ιράκ: ”4 σενάρια της ΕΕ κόντρα στις επιπτώσεις του πολέμου” αναφέρει η Ναυτεμπορική, ενώ για το ίδιο θέμα η Καθημερινή τονίζει ”Τέσσερα πετρελαικά σενάρια για την Ευρώπη εξετάζει η Κομισιόν”.

Έλληνες – δανεισμός: ”Οι μισοί Έλληνες δεν χρωστούν ούτε ένα ευρώ σε δάνεια” αναφέρει η Ημερησία, ”οφείλουμε λίγοι, αλλά πολλά” τονίζει η ΕΞΠΡΕΣ, ενώ το Χρηματιστήριο αναφέρει ”Τα δάνεια έλκουν τους έχοντες και τους Αθηναίους”. Εξάλλου, το Βήμα τονίζει ”Τα δάνεια δυσκολεύουν 130.000 νοικοκυριά”, ενώ η Καθημερινή αναφέρει ”Αντέχουν τα δάνεια τα ελληνικά νοικοκυριά”.

Σοφοκλέους: ”Διάλογο για το ξεκαθάρισμα του ΧΑ” τονίζει η Καθημερινή, ”Αναβολή για την αγορά χαμηλής εμπορευσιμότητας” υποστηρίζει η ΕΞΠΡΕΣ, ενώ η Ναυτεμπορική έχει τίτλο ”Χρηματιστήρια: Η απόφαση που φρέναρε την πτώση”. ”Αγορές: Τα αναχώματα και ο κίνδυνος νέας πτώσης” τονίζει ο Μέτοχος.

Ολυμπιάδα - ασφάλεια: ”Στην Saic team τελικά η ασφάλεια” τονίζει το Κέρδος, ”Στην Saic η ασφάλεια των Ολυμπιακών” αναφέρει το Χρηματιστήριο.

Τράπεζες – Επιτόκια: ”Αμετάβλητα τα επιτόκια σε νέα μείωση της ΕΚΤ” τονίζει το Χρηματιστήριο, ενώ το Βήμα αναφέρει ”Οι τράπεζες φλερτάρουν με νέα μείωση”.

ΡΑΕ: ”Εως το 2010: Αύξηση 50% στη ζήτηση της ηλ. Ενέργειας” αναφέρει η ΕΞΠΡΕΣ, ενώ για το ίδιο ζήτημα τονίζει η Ημερησία ”Έκρηξη στη ζήτηση ηλεκτρισμού προβλέπει η ΡΑΕ”.

Καζίνο: ”Με νέο νομοσχέδιο η λειτουργία των καζίνων” αναφέρει η ΕΞΠΡΕΣ, ενώ το Βήμα τονίζει ”Επτά αλλαγές σε Πάρνηθα και Κέρκυρα”.

Ναυτιλία: ”Επισπεύδονται τα μέτρα για την ποντοπόρο ναυτιλία” αναφέρει η Ημερησία.

ΟΠΑΠ: ”Deutsche Bank: Σύσταση για μετοχές ΟΠΑΠ, αλλά με τιμή στόχο τα 10,9 ευρώ” υποστηρίζει η Ημερησία.

Ελληνική Υφαντουργία: ”Η ΕλΥΦ εισέρχεται σε νέες αγορές” υποστηρίζει το Χρηματιστήριο.

Διεθνείς αγορές: ”Εφεραν κέρδη οι προσδοκίες για πόλεμο Εξπρές” τονίζει το Βήμα, ενώ ”θύμα πολιτικής αντιπαράθεσης πέφτουν οι γερμανικές μετοχές” αναφέρει η καθημερινή. Για το ίδιο ζήτημα η Ημερησία τονίζει ”Ανοδος πάνω από 6% σε Παρίσι, Λονδίνο και Φραγκφούρτη”, ενώ εντυπωσιακή χαρακτηρίζει την ανάκαμψη η ΕΞΠΡΕΣ.

Αυξήσεις κεφαλαίων: ”Που πήγαν τα λεφτά!” επισημαίνει ο Μέτοχος, υποστηρίζοντας ότι οι απώλειες αγγίζουν ”περίπου τα 2 τρισ. δραχμές”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v