Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Δευτέρας

Με το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς αγορές και υπό το βάρος των γεωπολιτικών εξελίξεων, η Σοφοκλέους εκτιμάται πως θα παρουσιάσει διόρθωση κατά τη σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με τα reports των χρηματιστηριακών, ενώ αναμένεται να εξασθενήσουν οι εντολές αγορών στις τηλεπικοινωνίες.

Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Δευτέρας
Τα διεθνή χρηματιστήρια εξακολουθούν να δίνουν κατεύθυνση στην εγχώρια αγορά σε μεσοβραχυπρόθεσμο επίπεδο, όπως επισημαίνει στο πρωινό της report η Marfin Hellenic, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της αναμονής των διεθνών εξελίξεων στο Ιράκ.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Magna Trust, η οποία στο εβδομαδιαίο της report επισημαίνει πως η πορεία των ξένων αγορών βρίσκεται σε απόλυτη εξάρτηση με τις εξελίξεις στο Ιράκ, ενώ σε ό,τι αφορά την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, η Magna Trust αναφέρει πως ο Γενικός Δείκτης θα προσπαθήσει να προσεγγίσει για μια ακόμη φορά την περιοχή των 1.530–1.550 μονάδων, όπου η τεχνική ανοδική αντίδραση ολοκληρώνεται.

Ωστόσο, όπως συμπληρώνει η Magna Trust, αν η εβδομάδα ξεκινήσει με νέα διάσπαση των 1.500 μονάδων, τότε το προηγούμενο χαμηλό των 1.470 μονάδων δε θα κρατήσει το ”βάρος” των ρευστοποιήσεων. Σε αυτή την περίπτωση το επόμενο σημείο στήριξης εντοπίζεται στις 1.380 μονάδες.

Σύμφωνα με το σημερινό σχόλιο της Εθνικής ΑΧΕ, σημαντικό παράγοντα για την αγορά αποτελεί η πιθανότητα να εξασθενήσουν οι εντολές αγορών στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών.

Στην εβδομαδιαία της τεχνική ανάλυση η Εθνική αναφέρει πως με δεδομένη την εξαιρετική υπερπώληση που παρατηρείται, τόσο σε ημερήσια όσο και σε εβδομαδιαία βάση, σε συνδυασμό με τη σπουδαιότητα των στηρίξεων (στην περιοχή των 1.375–1.390 μονάδων), δεν αναμένεται έγκυρη καθοδική διάσπασή τους κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ η πιθανότητα προσέγγισης αυτών καθορίζεται και παρακολουθείται βάσει των βραχυχρόνιων δεδομένων.

Η Fortius Finance, όπως αναφέρεται στο πρωινό της σχόλιο, εκτιμά πως ο Γενικός Δείκτης σήμερα θα κινηθεί σε αρνητικές περιοχές, λόγω του πολεμικού κλίματος που επικρατεί αλλά και της σημαντικής ανόδου των ευρωπαίκών χρηματιστηρίων στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, αυξάνοντας ως αποτέλεσμα τις πιθανότητες διόρθωσης.

* Τα πλήρη κείμενα των reports δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v