Ισχυρές πιέσεις σε επιτηρούμενες - Small Cap 80

Δέκα στα δέκα για τις επιτηρούμενες μετοχές που καταγράφουν, με μικρότερη ή μεγαλύτερη προσφορά, τις μεγαλύτερες απώλειες. Χαμηλότερα, προς τις 1.550 μονάδες, υποχωρεί ο Δείκτης με τον ΟΤΕ, κυρίως όμως την Cosmote, να προβληματίζουν με τη συμπεριφορά τους. Πιέσεις άνω του 6% στον Small Cap 80.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μόλις 5 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές της πρώτης ώρας, 14 μονάδες χαμηλότερα, στις 1.553, ο Δείκτης και με 35 – 40 μετοχές να αντιδρούν.

Οριακές οι διακυμάνσεις για Εθνική και Eurobank, χαμηλότερα στα 9,4 ευρώ αλλά με συγκριτικά λίγες συναλλαγές ο ΟΤΕ, ενώ υποχωρεί στα 9,18(!) η μετοχή της Cosmote. Η μετοχή της ΔΕΗ οριακά στα 14 ευρώ, ενώ της Panafon με 80.000 τεμάχια (11.50’) στα 4,88 ευρώ.

Από τις μετοχές η τιμή των οποίων υποχωρεί, στις πρώτες δώδεκα θέσεις βρίσκονται οι ”επιτηρούμενες” και ξεκινάμε: Datamedia, Κέκροψ, Θεμελιοδομή, Γκάλης, Σωλ. Κορίνθου, Αλυσίδα, Καμπάς, Olympic Catering, Κερ. Αλλατίνη και Βερνίκος.

Ακολουθούν μέχρι την 15η θέση οι Space Ελλάς, Logic Dis, Plias και Τασόγλου. Γι’ αυτές τις μετοχές η προσφορά και η ζήτηση λίγο– πολύ θα έχει σταθεροποιηθεί μέχρι τη συνεδρίαση της Τετάρτης- Πέμπτης.

Το ζητούμενο όμως αφορά στη συμπεριφορά εκείνων των μετοχών εταιριών, τα αποτελέσματα των οποίων εξετάζονται και επανεξετάζονται από τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές. Φοβούμαστε πως αρκετές από αυτές θα ταλαιπωρηθούν για περισσότερο καιρό, από εκείνες που ετέθησαν σε καθεστώς επιτήρησης, σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v