Μάχη για να ”κρατηθούν” ΟΤΕ και αγορά

Με περίπου το μισό των συναλλαγών να επικεντρώνεται στην προσπάθεια στήριξης του ΟΤΕ, η μετοχή του οποίου αντιδρά, καθίσταται προφανές που θα δοθεί σήμερα η μάχη. Μετά από καιρό, καταγράφονται ενδείξεις αντίδρασης σε μετοχές εταιριών που φημολογήθηκε (ή και ενδέχεται) να τεθούν σε καθεστώς επιτήρησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Είναι έκδηλη η ανάγκη της αγοράς για πρόσκαιρες, έστω, αντιδράσεις. Με τη μετοχή του ΟΤΕ να ”στηρίζεται” από τα 9,5 ευρώ και να κερδίζει περίπου 1,5%, επιχειρείται σε πρώτη φάση -και σωστά - να ανασχεθεί η διαδικασία απαξίωσης.

Βέβαια, μέχρι στιγμής, ο Δείκτης έχει διαγράψει μια μάλλον ασθενή αντίδραση προς τις 1.575,2 μονάδες, συνεπικουρούμενος, περάν των τηλεπικοινωνιών και από τις τράπεζες.

Μικρά, διακριτικά τα μέχρι στιγμής κέρδη σε μετοχές όπως η Εθνική (10,54 ευρώ), Eurobank (9,9 ευρώ), αλλά και Alpha, Εμπορική, Βιοχάλκο, Πειραιώς.

Η μετοχή του ΟΤΕ κυμαίνεται μεταξύ 9,32 – 9,56 ευρώ (με τιμή ανοίγματος στα 9,38 ευρώ) και συναλλαγές περίπου 250.000 τεμαχίων (11.40’).

Από τη διακεκαυμένη ζώνη της επιτήρησης, υποχωρούν και σήμερα Κεραμεία Αλλατίνη, Plias, Τασόγλου, Datamedia, Space Hellas, LogicDis και ορισμένες ακόμη.

Στην κορυφή των κερδισμένων, η μετοχή της Alpha Trust, δικαιολογημένα μετά τη χθεσινή κίνηση προσφοράς, χωρίς να έχει ακόμη καλυφθεί το premium.

Το ενθαρρυντικό είναι πως από τα 0,61 ευρώ αντιδρά η μετοχή των Σωληνουργίων Κορίνθου και από τα 0,34 ευρώ της Ideal. Συνεχίζει την ανοδική της πορεία προς τα 4 ευρώ η μετοχή των Αττικών Εκδόσεων, με προσπάθεια σταθεροποίησης της Informatics στα 3,2 ευρώ, του Κανάκη στα 2,35 ευρώ, ενώ στα 0,70 ευρώ αποτιμάται πλέον η Έμπεδος.

Δύσκολη και με ιδιαιτερότητες είναι η σημερινή συνεδρίαση. Θα επιμείνουμε πως θα κρατήσει ζωηρό το ενδιαφέρον μας μέχρι και μετά το κλείσιμο.

Γύρω στις 11.40’ και για περίπου πέντε λεπτά ”δοκιμάστηκαν” οι 1.570 μονάδες, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί στο ”συν” ο Γενικός Δείκτης. Με συναλλαγές, μέχρι εκείνη την ώρα, στα 8,3 εκατ. ευρώ και τη μερίδα του λέοντος στον ΟΤΕ, είναι προφανές που θα δοθεί η μάχη.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ στα 8,5 ευρώ με συγκριτικά αυξημένη εμπορευσιμότητα, όπως και της ΔΕΗ στα 14,10 ευρώ ενδέχεται να λειτουργήσουν εξισορροπητικά, προκειμένου να ”κρατηθεί” η αγορά, οριακά έστω, πάνω από τις 1.570 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v