Επιλεκτικές αγορές στα χαμηλά του Δείκτη

Σταθεροποιητικά κινείται για την πρώτη ώρα η αγορά, καθώς διαφαίνεται η τάση επιλεκτικών τοποθετήσεων με βάση τα αποτελέσματα των εταιριών. Επαναπροσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον –κυρίως ξένων – από τη χαμηλή τιμή των 10,1 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, ενώ οριακά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των Eurobank, Εθνικής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μικρή σε έκταση, πλούσια όμως σε περιεχόμενο η αρχική αντίδραση της αγοράς. Μικρά τα οφέλη του Γενικού Δείκτη, καθώς τον φέρνουν προς τις 1.620,6 μονάδες, σημαντικά σε επίπεδο μετοχών, κυρίως όμως συμπερασμάτων.

Κατ’ αρχήν από τις μετοχές που υποχωρούν, τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζουν αυτές που με βάση τα αποτελέσματά τους, θα πρέπει να εξεταστούν από τη χρηματιστηριακή αρχή.

Το ενδεχόμενο της ένταξης σε καθεστώς επιτήρησης, είναι λογικό να διαμορφώνει ανάλογη τάση σε ένα μικρό περιφερειακό τμήμα της αγοράς. Όμως, διακρίνονται πολλές υγιείς ενδείξεις σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της αντίδρασης.

Το θετικό είναι, πως με αυξημένη εμπορευσιμότητα, θα λέγαμε επιθετική διάθεση για αγορές, αντιδρά από τη χαμηλή τιμή των 10,08 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, προς τα 10,22 ευρώ. Δικαιώνοντας, μέχρι στιγμής, τις πληροφορίες ισχυρότατων χρηματιστηριακών παραγόντων.

Ικανοποιητική η συμπεριφορά της Eurobank προς τα 10,24 ευρώ, της Εθνικής που υπερβαίνει και πάλι τα 11 ευρώ, ενώ οριακά χαμηλότερα στα 10,86 ευρώ κυμαίνεται η Alpha.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ κυμαίνεται προς τα 8,8 ευρώ, ενώ της ΔΕΗ στα 14,20 ευρώ. Στη μετοχή της Σιδενόρ η εκ των υστέρων, τοποθέτηση ισχυρών ”παικτών” της αγοράς συνεχίζεται, ενισχύοντας τη τιμή προς τα 2,6 ευρώ.

Αγοραστικό ενδιαφέρον έχει διαμορφωθεί για τη μετοχή του Λαζαρίδη, της Εμπέδου, της Χ.Κ. Τεγόπουλος (τα αποτελέσματα της οποίας ικανοποίησαν), αλλά και των Χατζηιωάννου, Petrola, Ιατρικό Αθηνών, Elmec Sport, Kego, Πλαίσιο, Hi-tech, Informatics και ορισμένων ακόμη.

Από επενδυτικής πλευράς, χαρακτηρίζουμε θετικό το δείγμα γραφής της πρώτης ώρας, ενώ από τεχνικής θεωρούμε ενθαρρυντική την ήπιων τόνων – και όχι ακραίων– αντίδραση του Γενικού Δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v