Στο χορό των αρνητικών αποτελεσμάτων το ΧΑ

Η ομοβροντία των αρνητικών αποτελεσμάτων ωθεί τη Σοφοκλέους στο χείλος των 1.600 μονάδων, καθώς, ως γνωστόν, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Πιθανόν ήλθε η ώρα της κάθαρσης. Το γνωρίζουν πολύ καλά οι αρχές, το θέλουν οι περισσότεροι από εμάς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο χείλος των 1.600 μονάδων πιέζει η ομοβροντία αρνητικών αποτελεσμάτων. Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται και οι επιφυλάξεις των περισσότερων, οι οποίοι θεωρούσαν ότι οι υγιείς επιχειρήσεις δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να δημοσιοποιήσουν έγκαιρα τα αποτελέσματά τους.

Περιμέναμε πως σήμερα, φάνηκε η θύρα των ”στάβλων του Αυγείου”. Αλλά σε τέτοια έκταση και ένταση; Οι 19 στις 20 εταιρίες, που ανακοινώνουν αποτελέσματα, δυστυχώς δικαιολογούν την εικόνα που εν μέρει έχει διαμορφωθεί για την οικονομία. Προβληματική, γερασμένη, υπερχρεωμένη, ανεξέλεγκτη, χωρίς αιδώ και φιλότιμο, χωρίς σχεδιασμό και με κύριο γνώμονα την... αρπαχτή.

Οι καλές επιχειρήσεις μπορεί ειδικά σήμερα να βλέπουν τις μετοχές τους να σιγοκαίγονται κοντά στα ”ξερά” της αγοράς. Ας είναι όμως οι διοικήσεις τους σίγουρες πως, σχετικά σύντομα, θα συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντός μας. Ας είναι ό,τι πρέπει να ξεκαθαριστεί, να γίνει σήμερα- το πολύ τη Δευτέρα. Και στη συνέχεια ας αναλάβει η χρηματιστηριακή αρχή να κάνει το λιγότερο που πρέπει, με βάση αυτά που η παντοδύναμη χρηματιστηριακή ηγεσία της επιτρέπει.

Στον.. Καιάδα της επιτήρησης, της παραδειγματικής τιμωρίας ”αρπαχτικών επιχειρηματιών”, ακόμα και σε βάρος της τσέπης μας; Απαντάμε καταφατικά. Θα σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό της χρηματιστηριακής αρχής από τη στιγμή που θα ξεκινήσει το έργο της κάθαρσης, από την Τρίτη κιόλας.

Στην ατζέντα της ερχόμενης Πέμπτης, το καθημαγμένο επενδυτικό κοινό θέλει αποδιοπομπαίους τράγους για να εξιλεωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v