Ενδείξεις αντίδρασης

Στο ενδεχόμενο τεχνικής αντίδρασης προς τις 1.650 μονάδες ”ποντάρουν” οι ”βραχυπρόθεσμοι” με την αγορά, παρ’ ολ’ αυτά, να παραμένει σε πτωτική τροχιά. Αυξημένες είναι οι προσδοκίες από την Eurobank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τεχνικής μορφής η απανταχού στις αγορές αντίδραση, γι’ αυτόν τον λόγο και σύντομης διάρκειας.

Μπορεί όμως να επηρεάσει και τη δική μας αγορά, με θετικότερο ενδεχόμενο, αυτό της προσέγγισης και πάλι των 1.650 μονάδων. Με αιχμή, όπως φάνηκε χθες, κυρίως τη μετοχή της Eurobank και δευτερευόντως της Alpha.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ θα πρέπει να διαπιστωθεί σήμερα στην πράξη το... ενδεχόμενο arbitrage λόγω της χθεσινής σημαντικής υποχώρησης του δικαιώματος στη Νέα Υόρκη κατά 25,7%. Όμως ακόμα και στην περίπτωση που λάβει χώρα η τεχνικής μορφής αντίδραση, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως η τάση, κυρίως μεσοπρόθεσμη, παραμένει πτωτική.

Πρακτικά, για όλους τους σχετικούς χρηματιστηριακούς δείκτες προοιωνίζεται υποχώρηση χαμηλότερα ακόμη και των 1.580 μονάδων, στην περίπτωση που επιδεινωθεί το κλίμα στις διεθνείς αγορές. Στη φάση αυτή όμως, πιθανότητες συγκεντρώνει το θετικό σενάριο της αντίδρασης και όχι της περαιτέρω, συνεχόμενης πτώσης.

Ένα επιπλέον ερώτημα, όχι μόνο τεχνικής φύσεως, αφορά στη διαδικασία αγοράς ιδίων μετοχών της Intracom. Είναι γνωστό, πως η μετοχή της έκλεισε στα 3,9 ευρώ χαμηλότερα δηλαδή του ελάχιστου ορίου των 4 ευρώ.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v