Yπέρ των πωλητών ο πρώτος γύρος

Τον πρώτο γύρο φαίνεται να κερδίζουν οι ”πωλητές”, αφού η προσφορά στους τίτλους των ΟΤΕ, Εθνικής και Alpha, αν και περιορισμένη, δεν απορροφάται με ικανοποιητικό ρυθμό. Χαμηλές οι συναλλαγές και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με τον Δείκτη να υποχωρεί χαμηλότερα και των 1.615 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μικρής διάρκειας και έκτασης η προσπάθεια αντίδρασης που καταβλήθηκε. Δεν αποφεύχθηκε, μετά τα πρώτα είκοσι– εικοσιπέντε λεπτά, η επαναφορά του Δείκτη σε αρνητικό έδαφος, χαμηλότερα, προς τις 1.615 μονάδες.

Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών επικεντρώνεται, όπως αναμένονταν, σε μετοχές με το υψηλότερο ”άνοιγμα” και αριθμό ”δανεισμένων” τίτλων.

Συγκεκριμένα, σε ΟΤΕ, Εθνική και Alpha, ενώ κάπως καλύτερη είναι η εικόνα για τη μετοχή της Eurobank.

Η μετοχή του Οργανισμού μπορεί να αντέδρασε μέχρι τα 10,98 ευρώ, υποχώρησε όμως προς τα 10,9 ευρώ, για να ακολουθήσουν οι Εθνική, χαμηλότερα πάλι των 11 ευρώ και η Alpha προς τα 10,4 ευρώ.

Μάλιστα μετά τις 11:40, οι πιέσεις εντάθηκαν με άμεσο αντίκτυπο και στο υπόλοιπο της αγοράς. Μειώθηκε ο αριθμός των ανοδικών μετοχών, ενώ έγιναν και νέες ”πωλήσεις” σε συμβόλαια του FTSE-20, μηνός Μαρτίου.

Παραμένει λοιπόν και το discount, οι πωλητές κερδίζουν μέχρι στιγμής τον πρώτο γύρο και ενισχύεται η επιφυλακτικότητα όσων δραστηριοποιούνται στο υπόλοιπο της αγοράς.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε μετοχές με υψηλότατη εμπορευσιμότητα πραγματοποιούνται μέχρι στιγμής ελάχιστες συναλλαγές με... μονοψήφιο αριθμό πράξεων.

Το σημαντικότερο όλων είναι πως προφανώς, δεν υπάρχει διάθεση και πίστη για κάτι καλύτερο, άμεσα. Εκτός εάν αναστραφεί η τάση στη Νέα Υόρκη και σταδιακά ανασχεθεί η υποχώρηση δεικτών και μετοχών στη Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v