Οι χρηματιστηριακές για συνεδρίαση, αποτελέσματα

Με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, η όποια σημερινή αντίδραση του Γ.Δ. θα προέλθει από τις ξένες αγορές εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, ενώ δεν παραλείπουν να σχολιάσουν τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα έτους.

Οι χρηματιστηριακές για συνεδρίαση, αποτελέσματα
Απαισιόδοξη είναι σε γενικές γραμμές η Fortius Finance για την πορεία του ΓΔ κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αφού εκτιμά ότι η καθυστέρηση δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων χρήσης και οι έλεγχοι από τις χρηματιστηριακές αρχές, ώστε να υπάρξουν νέες υπαγωγές σε καθεστώς επιτήρησης επιβαρύνουν το κλίμα.

Η φημολογία και για άλλες ΑΧΕ που θα εισέλθουν στο καθεστώς επιτήρησης, λόγω υποχώρησης του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας χαμηλότερα του 8, δημιουργούν πρόσθετες ανησυχίες στο επενδυτικό κοινό, αναφέρει το report. Κατά συνέπεια, προσθέτει, ο μόνος λόγος ανοδικής κίνησης για το ΓΔ είναι μια αντανακλαστική κίνηση που μπορεί να προέλθει από τις ξένες αγορές.

Στο επίκεντρο και της σημερινής συνεδρίασης εκτιμά η Marfin Hellenic ότι θα είναι οι τράπεζες, ενώ οι διεθνείς αγορές, λόγω και της ανοδικής αντίδρασης της Wall Street, ”θα παρακολουθούνται στενά”.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Marfin επισημαίνει τα αρνητικά αποτελέσματα της Εμπορικής Τράπεζας, τα οποία εμφάνισαν τη μεγαλύτερη υποχώρηση ανάμεσα στα ελληνικά ιδρύματα. Αναφέρει επίσης τα αποτελέσματα έτους της Intralot, όπως και την συμφωνία στη Fyrom, την οποία κρίνει θετική.

Ακόμη, το report εκτιμά πως τα αποτελέσματα των Ελληνικών Πετρελαίων, που ανακοινώνονται σήμερα θα εμφανιστούν διπλάσια και θα διαμορφωθούν στα 207,4 εκατ. ευρώ.

”Ψυχραιμία και και συγκέντρωση του ενδιαφέροντος στα εταιρικά αποτελέσματα” αναμένει για τη σημερινή συνεδρίαση η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, ενώ παραμένει ”επιφυλακτική για τα αποτελέσματα των κλάδων υγείας (πλην Ιασώ), πληροφορικής και ακτοπλοΐας”, με τη μετοχή της Εμπορικής να δέχεται- πιθανόν- πιέσεις.

* Τα πλήρη κείμενα των reports δημοσιεύνται δεξιά, στη στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v