Πάνε... ”στοίχημα” για ΟΠΑΠ

Πιέζονται χαμηλότερα οι τράπεζες, ενώ το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον επιχειρείται να μετακυληθεί σε επιμέρους δεικτοβαρείς τίτλους, ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων (και του μερίσματος) του ΟΠΑΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις 2.424,19 μονάδες καταγράφεται η ”χαμηλή” τιμή του τραπεζικού δείκτη. Παρασύρει χαμηλότερα τόσο τον FTSE 20 (821,2 μονάδες) όσο και τον Γενικό (1.663,9 μονάδες).

Με ελάχιστες συναλλαγές, που δε ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ, ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος (-0,38%), η ΔΕΗ, κυρίως όμως ο ΟΠΑΠ συντηρούν, κοντά στις 1.670 μονάδες, τον Δείκτη.

Συγκεκριμένα, η μετοχή του Οργανισμού, με συναλλαγές που ”δείχνουν” άνοδο, φαίνεται να εξασφαλίζει τα 9,02 ευρώ και να αντιδρά προς τα 9,24 ευρώ.

Υπό προϋποθέσεις, θα δικαιολογούνταν μια βραχυπρόθεσμη μέχρι την Πέμπτη μετακύλιση ρευστότητας θέσεων στη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Εάν μάλιστα η διοίκηση του Οργανισμού ανακοινώσει αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις, προχωρήσει δε σε διανομή μερίσματος περίπου 0,67 ευρώ ανά μετοχή, τότε δικαιολογούνται αγορές, τοποθετήσεις.

Άλλωστε από τις μετοχές του FTSE 20 μόλις δύο, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, καταγράφουν κέρδη. Τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσιάζουν οι Alpha, Eurobank, Εθνική, κυρίως όμως η Εμπορική, η τιμή της οποίας υποχωρεί χαμηλότερα των 12,94 ευρώ.

Στα θετικά της ημέρας, πέραν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Cosmote, η θετική εικόνα της Hyatt. Ο μόνος αστερίσκος για την εισηγμένη αφορά στην κατά 46,3 εκατ. ευρώ αύξηση του δανεισμού της.

Πρόκειται όμως για εφάπαξ εκταμίευση κοινοπρακτικού δανείου που χρησιμοποιήθηκε και για την απόκτηση του 49% του καζίνου της Πάρνηθας.

Άλλωστε, αυτό που μετράει και στην περίπτωση της Hyatt είναι πως η διοίκηση της προχωράει σε αυξημένο κατά 40% μέρισμα, 0,25 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v