Οι τράπεζες πιέζουν κι άλλο την αγορά

Όπως φαίνεται από τη μέχρι στιγμής συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών, προκύπτει ότι ο κλάδος έχει και άλλα περιθώρια υποχώρησης, ενώ θα πρέπει να κρατήσουν σήμερα ΔΕΗ, 3Ε και όποια άλλη μετοχή του FTSE 20 μπορεί να βάλει ”πλάτη”. Δύσκολα, θα κρατηθεί η ”στήριξη” των 1.688 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αν κρατηθεί η αγορά και χωνέψει τις όποιες πιέσεις εκδηλωθούν μέχρι και την Τρίτη στον τραπεζικό κλάδο, θα μπορούμε να προσβλέπουμε σε καλύτερες συνεδριάσεις, παρά το αβέβαιο των ημερών.

Η μετοχή σηματωρός για σήμερα, της Alpha, υποχωρεί σταδιακά προς τα 11,15 ευρώ, με φυσιολογική, αναμενόμενη προσφορά. Λίγο – πολύ γνωστά τα αποτελέσματα του ομίλου, θα λέγαμε πως δεν ξαφνιάζουν τους ”παίκτες”.

Κατά κάποιο τρόπο επιβεβαιώνεται η σχετικά πρόσφατη εκτίμηση της UBS, που θεωρούσε υπερτιμημένες τις τραπεζικές μετοχές.

Εξάλλου τις όποιες πιέσεις στις τράπεζες τις απορροφά η ”αντίδραση” των ΔΕΗ προς τα 13,92 ευρώ, της Τρία Έψιλον.

Χρειάζεται όμως προσοχή η συνεδρίαση λόγω των πιέσεων που ασκούνται στην Εθνική (μέχρι –2,2% η μετοχή), αλλά και την Εμπορική. Η μετοχή της τελευταίας κινδυνεύει να ”χάσει” και τα 13 ευρώ.

Στην... αντίπερα όχθη, ενισχυμένη για μια ακόμη φορά εμφανίζεται η μετοχή της ΕΧΑΕ (+2,72%), αλλά και ορισμένων ακόμη μετοχών εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης (Jumbo, Μπαλάφας, Micro, Ολυμπιακή Τεχνική, Παϊρης).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v