”Σηματωρός” μας τα αποτελέσματα 2002

Θα παραμείνουμε και σήμερα σταθεροί στον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την ίχνευση των ευκαιριών, οι οποίες αναδεικνύονται σταδιακά. Τα αποτελέσματα χρήσης 2002 μας καθιστούν επιφυλακτικούς αλλά ωριμότερους, προσεκτικούς, αλλά πιο σίγουρους για το τι ξεχωρίζει, τώρα που ξεκαθαρίζει το τοπίο στη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η έκδηλη νευρικότητα στις διεθνείς αγορές εκ των πραγμάτων μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τις προτεραιότητές μας. Προέχει, δεδομένου του κλίματος, η προάσπιση αρχικά των 1.688 και στη χειρότερη περίπτωση των 1.670 μονάδων, όπως σημειώναμε και χθες, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη – Τετάρτη.

Να κλείσουν δηλαδή χωρίς πιέσεις σήμερα τα παράγωγα, να αφομοιωθούν οι ”ανοιχτές πωλήσεις” στη μετοχή της Εθνικής, δευτερευόντως στον ΟΤΕ και να εξισορροπηθεί η τάση στη μετοχή της Alpha.

Να περάσει το σαββατοκύριακο, καθώς από Δευτέρα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τις βουλές των ΗΠΑ.

Κατά συνέπεια, προέχουν σήμερα ο Δείκτης, ο FTSE 20 και λιγότερο η μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Άλλωστε μια σειρά μετοχών αυτής της μεσαίας κατηγορίας, παρουσιάζει ενδείξεις σταθεροποίησης, καθώς τα αποτελέσματα των εταιριών σε αρκετές περιπτώσεις κρίνονται ικανοποιητικά.

Στον κύκλο αυτόν, προστέθηκε από χθες και η Betanet. Θέτοντας στην άκρη επιμέρους προβλήματα της αγοράς, όπως η υπόθεση Alter, ειδικό καθεστώς λειτουργίας χρηματιστηριακών, θα συνεχίσουμε να επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε μετοχές εταιριών που ξεχωρίζουν.

Πήρε και άλλο έργο χθες, προϋπολογισμού 6,1 εκατ. ευρώ, η Έμπεδος, η μετοχή της οποίας παρουσιάζει ανάλογη θετική χρηματιστηριακή συμπεριφορά τελευταία.

Ικανοποιητικά και τα αποτελέσματα της Notos Com, της Επιλέκτου, αλλά και της Ελληνικής Υφαντουργίας, ενώ δε θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η αντίδραση του αλουμινίου στις διεθνείς αγορές. Χρήζουν δεύτερης ματιάς οι ”υποτιμημένες” μετοχές εταιριών του κλάδου.

Την ερχόμενη εβδομάδα όμως, θα έχει διαμορφωθεί και το οριστικό πλαίσιο των 6+1 ενδιαφερόμενων για την απόκτηση της ΕΧΑΕ. Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της είναι στην τελική ευθεία.

Στα υπόψη και η θετική αναφορά της Marfin Ελληνικής, μια ακόμη στις τόσες πολλές, για τον σταθερό τελευταία, Γερμανό.

ΣΗΜ. Λήγει σήμερα η καθαρά εισπρακτικής λογικής κίνηση του ΥΠΕΘΟ μέσω της πολυδιαφημισμένης έκδοσης των ”λαϊκών ομολόγων”.

Τώρα πόσο λαϊκά και πόσο ομόλογα είναι τα χαρτιά που μοιράζει το υπουργείο είναι άλλο θέμα, τη στιγμή που ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι ο εκτοξευθείσας στα ύψη πληθωρισμός καλύπτει τη σταθερή απόδοση.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια ακόμη ελληνικής ευρεσιτεχνίας λαϊκού (;) προσανατολισμού μέτρου, προκειμένου να καλυφθούν οι αμέτρητες ”τρύπες” των ελλειμμάτων.

Έλεος όμως πια, ας σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο με δήθεν εξασφαλισμένες εγγυημένες αποδόσεις.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v