Oλα υπό έλεγχο (;) για τις 1.700

Υψηλότερα της βραχυπρόθεσμης ”αντίστασης” κινείται ο Μid-40, ενώ τεχνική χαρακτηρίζεται η κίνηση επιμέρους μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ζητούμενο για σήμερα είναι η κίνηση της αγοράς στο εύρος 1.688–1.695 και μιας... τρίχας, μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητικά κινείται την πρώτη ώρα η αγορά, με τα μικρά κέρδη των τραπεζών να εξισορροπούν τις οριακές απώλειες των τηλεπικοινωνιών.

Με συναλλαγές που παραπέμπουν στη χθεσινή συνεδρίαση, ο Δείκτης κυμαίνεται πέριξ της ζητούμενης τιμής των 1.695 μονάδων, κάτι που από μόνο του είναι κατ’ αρχήν θετικό.

Μια επιπλέον θετική ένδειξη αφορά στην κίνηση του Mid Cap-40 προς τις 170,95 μονάδες. Διαμορφώνεται κατά συνέπεια ένα εύρος διακύμανσης για τον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης μεταξύ 170,42-170,95 μονάδων, επίπεδο που είναι υψηλότερο της ”αντίστασης” (170,2 μονάδες).

Το ήπιο κλίμα σπεύδουν, και δικαιολογημένα, να εκμεταλλευτούν όσοι έχουν ρευστότητα αυτές τις ημέρες. Ετσι καταγράφεται συνολικότερη αντίδραση των μετοχών του ομίλου Alfa Alfa συμμετοχών, ΑΛΤΕ και Alfa Alfa Energy.

Η ”μικρή”, με τη μεγάλη όμως ”μερισματαπόδοση”, Kego ξεχωρίζει και σήμερα, όπως και η Rainbow, αλλά και οι μετοχές των Εμπεδος, Newsphone, Βαρβαρέσος, Παντεχνική, Προοδευτική, Νάουσα, Τεγόπουλος, Creta Farm, Θεμελιοδομή και ορισμένες ακόμη.

Για τη συνέχεια, θα πρέπει να περιμένουμε μια διόρθωση του Δείκτη σε επίπεδα όχι όμως χαμηλότερα 1.688 μονάδων, που πρακτικά σημαίνει ότι ο FTSE 20 δε θα πρέπει να κινηθεί χαμηλότερα των 837 μονάδων.

Σε ό,τι αφορά τον FTSE-20, η μετοχή της Εθνικής κυμαίνεται στα 12,06 ευρώ, κερδίζει λίγο η Πειραιώς, αν και τα μεγαλύτερα σε ποσοστό κέρδη καταγράφουν οι Intracom, Vodafone και ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Η μετοχή της ΔΕΗ σταθερά στα 14 ευρώ, του ΟΤΕ στα 11,54 ευρώ και του ΟΠΑΠ πέριξ των 9,18 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v