Η καλύτερη άμυνα είναι η... καθυστέρηση

Μπορεί ο τζίρος να διατηρείται στα απελπιστικά χαμηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών, πλην όμως παρατηρείται αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας σε τεμάχια, δηλ. των φθηνότερων μετοχών, οι οποίες, ως γνωστόν, προέρχονται από την περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Παραμένει χαμηλός ο τζίρος, βοηθώντας στην σταθεροποίηση του Δείκτη, αυξάνεται όμως η συναλλακτικότητα σε τεμάχια.

Εξέλιξη που σηματοδοτεί την ενεργότερη ενασχόληση ορισμένων επενδυτικών σχημάτων και ενεργών παικτών με μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Η εικόνα αταραξίας της αγοράς αποτυπώνει μεν, την αβεβαιότητα, επιφυλακτικότητα, κυρίως την αναμονή ισχυρών ”παικτών” προς τα blue chips, ταιριάζει όμως γάντι στα ”ελαφρύτερα”.

Δεν είναι τυχαίο πως τις τελευταίες 2-3 συνεδριάσεις, είτε ολοκληρώνονται οι πωλήσεις, σε μικρομεσαίου μεγέθους τίτλους είτε αντιστρέφεται η τάση.

Μετοχές εταιριών όπως η Κρέτα Φάρμ, Κανάκης, MLS αλλά και των Rainbow Betanet, Follie Follie επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Η στήλη θα παραμείνει υπέρμαχη της τακτικής ”χαμηλών τόνων”, των περιορισμένων δηλαδή συναλλαγών.

Δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας, πως η αγορά υποχώρησε προς τις 1.750 προς 1.650 με συρρικνούμενο καθημερινά τζίρο.

Με λίγες πωλήσεις, συναλλαγές υποχώρησε το τελευταίο περίπου ενάμιση μήνα η αγορά με λίγες συναλλαγές θα θέλαμε να τη δούμε να ενισχύεται κλαδικά και σε επίπεδο επιμέρους μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v