Συντηρεί το ενδιαφέρον ο ΟΤΕ

Επανεμφανίστηκαν οι γνωστοί μας, από τον Δεκέμβριο, διορατικοί ξένοι στον ΟΤΕ, εξέλιξη που δεν αποκλείει τη διάσπαση των 11,6 ευρώ και την προσέγγιση – υπέρβαση των 12 ευρώ. Σταθερές οι πέντε βασικές τραπεζικές μετοχές συντηρούν τον Δείκτη σε εύρος ασφαλείας, ενώ κάτι κινείται και σήμερα στα ”μεσαία”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αφορμή για βραχυπρόθεσμη αντίδραση αναζητούσαν οι ξένες αγορές και φαίνεται να τη βρίσκουν στο πρόσωπο των … επιθεωρητών. Η αγορά μας πάντως, επιμένει να κινείται στον δικό της ρυθμό, περιφερειακά και ημιαυτόνομα, όπως το συνηθίζει, από την αρχή του χρόνου.

Μεταξύ 1.673 και 1.685 μονάδων διαμορφώνεται το εύρος της πρώτης ώρας, με συναλλαγές περίπου 12 εκατ. ευρώ και περισσότερες τις ανοδικές μετοχές.

Ο FTSE 20 σταθερά στην περιοχή των 829 – 835 μονάδων χωρίς, μέχρι στιγμής, να επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, πέραν των γνωστών – αγνώστων που τις τελευταίες ημέρες αντιδρούν ανοδικά, θα πρέπει να επισημανθούν, η προσπάθεια της Προοδευτικής να παραμείνει υψηλότερα των 0,5 ευρώ, του Λυμπέρη να προσεγγίσει το 1 ευρώ, και της Δάριγκ να απεγκλωβιστεί από τα 0,62 ευρώ.

Προς τα 4 ευρώ η μετοχή της Creta Farm, θετική η μέχρι στιγμής συμπεριφορά των Κλωνατέξ, Ναούση. Αντιδρούν με συναλλαγές οι μετοχές των Σαράντη, ΔΟΛ, Έμπεδος, Ιμάκο, ΣΙΔΕΝΟΡ και Folli – Follie.

Η μετοχή του ΟΤΕ επαναπροσελκύει αγοραστές, μεταξύ αυτών και γνώριμοί μας από τον Δεκέμβριο ξένοι, με μέση τιμή κτήσης στα 11,5 ευρώ. Είναι προφανές πως με την πρώτη αφορμή θα επιχειρηθεί η διάσπαση της αντίστασης των 11,6 ευρώ.

Ικανοποιητική και η μέχρι στιγμής πορεία της μετοχής του ΟΠΑΠ, βρίσκεται σε διαπραγμάτευση κοντά στην υψηλή τιμή των 9,16 ευρώ. ”Δένει” τα 5 ευρώ η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, ενώ ”πατάει” και πάλι τα 3 ευρώ ο Βάρδας.

Στα θετικά της συνεδρίασης η, με αυξημένες συναλλαγές – για τα δεδομένα της μετοχής – αντίδραση της Άβαξ προς τα 12,6 ευρώ, και της Notos προς τα 1,74 ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει, σύμφωνα με την εκτίμησή μας, ο τραπεζικός κλάδος, καθώς μέχρι στιγμής φαίνεται πως η Alpha ”εκτίθεται” από τις υπόλοιπες τράπεζες στο θέμα των επιτοκίων. Ενδιαφέρον έχει κυρίως το παρασκήνιο ειδικότερα οι εξελίξεις που δρομολογούνται από αυτή την κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v