Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ.Α.: Νέες εγκρίσεις για μετοχές από stock options

Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση νέων μετοχών εισηγμένων που προκύπτουν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης, την ανάδειξη ως ειδικών διαπραγματευτών των Merit και Euroxx, αλλά και αλλαγές στο πλαίσιο για εξαγορές - συγχωνεύσεις αποφάσισε το Δ.Σ. του Χ.Α.

Χ.Α.: Νέες εγκρίσεις για μετοχές από stock options
Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση νέων μετοχών εισηγμένων που προκύπτουν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης, την ανάδειξη ως ειδικών διαπραγματευτών των Merit και Euroxx, αλλά και αλλαγές στο πλαίσιο για εξαγορές - συγχωνεύσεις αποφάσισε το Δ.Σ. του Χ.Α.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. του Χ.Α. αποφάσισε την τροποποίηση και αντικατάσταση της απόφασης 19/1999 ”Υποχρεώσεις εισηγμένων εταιριών σε περιπτώσεις συγχωνεύσεων – εξαγορών – αλλαγή της κύριας δραστηριότητας – απόσχισης κλάδου” στη σημερινή συνεδρίασή του.

Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε όπως η εταιρία ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΑΓΑ ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ προβεί στην έκδοση πληροφοριακού σημειώματος προκειμένου να ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό για τη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΕ.

Εξάλλου, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του:

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 3.225.000 κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρίας ΟΠΤΙΜΑ ΑΕΕΧ στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 10.621.250 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της εταιρείας ASPIS BANK ATE.

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 1.220 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ΑΕΕ ΑΡΓΥΡΟΜΕΤ/ΤΩΝ & ΒΑΡΥΤΙΝΗΣ που προέκυψαν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από τα μέλη του Δ.Σ., ορισμένα από τα ανώτερα στελέχη της εταιρίας, καθώς και στελέχη των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών.

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 213.780 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Μ. Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ ΑΕΒΕ, που προέκυψαν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από εργαζόμενους της εταιρίας.

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 7.500.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε., που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan).

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 36.600.000 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας J. & P. - ΑΒΑΞ Α.Ε.

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 148.250 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Χ. ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ & ΥΙΟΣ Α.Ε., που προέκυψαν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan).

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 10.621.250 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της εταιρίας ASPIS BANK ATE.

Το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε για την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρίας ”ΙΝFO-QUEST Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Συστημάτων Επικοινωνίας και Περιφερειακών” σε ”INFO-QUEST Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρία Προϊόντων και Υπηρεσιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών”, με διακριτικό τίτλο Info-Quest ΑΕΒΕ.

Επίσης το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίασή του τη MERIT ΑΧΕΠΕΥ και την EUROXΧ ΑΧΕΠΕΥ ως Ειδικούς Διαπραγματευτές στην Κύρια και Παράλληλη Αγορά του Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v