Σε ΟΤΕ και 3Ε επικεντρώνεται η αγορά

Μέσα στο γενικότερα ακατανόητο και δυσεξήγητο περιβάλλον, υπάρχουν θετικές εξαιρέσεις, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Τα αποτελέσματα της Τρία Έψιλον, τα ΚΑΕ, η ΕΧΑΕ ... αύριο, ο ΟΤΕ και επιμέρους μετοχές κρατούν ζωντανό το περιορισμένο ενδιαφέρον.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ας τα βρούνε μεταξύ τους οι εμπλεκόμενοι, οι αρμόδιοι, με τα ακανθώδη ζητήματα των λαϊκών ομολόγων, των αυξημένων επιτοκίων και των ενστάσεων του Νομισματικού Ταμείου.

Απλά, κοινή διαπίστωση και παρατήρηση που αφορά στην κίνηση της Alpha, είναι πως αποτελεί την απαρχή του νέου και ίσως τελευταίου γύρου αναδιάρθρωσης στον κλάδο.

Αποτελεί πάντως και ένα σαφές προειδοποιητικό μήνυμα των τραπεζιτών προς την ηγεσία του ΥΠΕΘΟ, με αφορμή και την πρόσφατή τους κόντρα για το θέμα των λαϊκών ομολόγων.

Όσο για τις αιτιάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τις επιεικώς … οπαδικές δηλώσεις του υφυπουργού οικονομικών (;) παραπέμπουν στις εκάστοτε προτροπές για συγκράτηση τιμών.

Όλ’ αυτά όμως είναι από άλλο ανέκδοτο. Η στήλη επιμένει να ψάχνει τις … πυγολαμπίδες, τις φωτεινές εξαιρέσεις και αυτή την τακτική θα συνεχίσει να ακολουθεί.

Τα αποτελέσματα της Τρία Έψιλον δικαιολογούν τις τοποθετήσεις των αρχικά, διστακτικών, ξένων από επίπεδα χαμηλότερα των 13 ευρώ και τους δικαιώνουν.

Τα ΚΑΕ, θέλουμε να πιστεύουμε ότι σήμερα θα λήξει και τυπικά το θέμα από πλευράς Αγροτικής, καταγράφονται ως η μόνη ουσιαστική επιχειρηματική κίνηση των τελευταίων μηνών.

Με εύλογο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της μετοχής της Intracom λόγω της εισαγωγής των περίπου 4 εκατ. τεμαχίων, ενώ απομένει η διευκρίνιση της ημερομηνίας από πλευράς της Intralot.

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ τα πήγε καλά στην Κύπρο, ενώ τώρα διερευνά το ενδεχόμενο επέκτασης των δραστηριοτήτων του Οργανισμού σε Σερβία, Μαυροβούνιο.

Απόλυτα δικαιολογημένη και αναμενόμενη άλλωστε, η πίεση στη μετοχή του ΟΤΕ, καθώς μέσα σε ένα μήνα η τιμή της από τα 10,26 ευρώ ενισχύθηκε προς τα 11,6 ευρώ. Ισχυρές χρηματιστηριακές που συμμετέχουν στο εγχείρημα μάς διαβεβαιώνουν πως ανάλογη προσπάθεια επανατροφοδότησης και καταγραφής νέων αποδόσεων θα επιτευχθεί με την ίδια ένταση.

Από επιμέρους μετοχές θα πρέπει να σημειωθούν η συνεχιζόμενη υποχώρηση της Elbisco, αλλά και οι θετικές ενδείξεις που καταγράφηκαν τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις για τη μετοχή της Creta Farm. Ενδείξεις σταθεροποίησης και ενδεχομένως και αντίδρασης εμφανίζει η μετοχή των Folli Follie και λόγω των εξελίξεων στα ΚΑΕ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συμπεριφορά του Γερμανού.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v