Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιθετική εξαγορά από ΕΛΠΕ σε Petrola; (update)

Η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ομίλου με την Petrola, σύμφωνα με εκμυστήρευση υψηλόβαθμου στελέχους της, λίγες ημέρες μετά από την αποτυχία του σχετικού διαγωνισμού. Τι δηλώνει εκπρόσωπος των ΕΛ.ΠΕ. για το δημοσίευμα.

Επιθετική εξαγορά από ΕΛΠΕ σε Petrola; (update)
Θέμα απορρόφησης της Πετρόλα αναμένεται να θέσει η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων. Ειδικότερα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού ομίλου, οι δύο επιχειρήσεις πρέπει να γίνουν ”ενιαίο μαγαζί”, ενώ ο ίδιος σημείωσε ότι η Πετρόλα είναι άμεσα εξαρτημένη από τα ΕΛ.ΠΕ.

Κατά τον ίδιο, προκειμένου να προχωρήσει η απορρόφηση της Πετρόλα, θα πρέπει να παραχωρηθεί στον όμιλο Λάτση ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛ.ΠΕ. που χονδρικά υπολογίζεται σε περίπου 7%.

Είναι ανάγκη να ενδυναμωθεί η συνεργασία των δύο επιχειρήσεων, σημείωσε το ίδιο ανώτατο στέλεχος των ΕΛ.ΠΕ, εξηγώντας ότι στην περίπτωση της απορρόφησης ο όμιλος θα εξασφαλίσει τεράστιους αποθηκευτικούς χώρους.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν έχει συζητηθεί το θέμα με τον όμιλο Λάτση, ούτε και έχει τεθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Ωστόσο, από τη συζήτηση κατέστη προφανές ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες κρούσεις, που είχαν θετική ανταπόκριση.

Θα πρέπει να υπενθυμισθεί ότι την επομένη της αποτυχίας του διαγωνισμού για το 23% των ΕΛ.ΠΕ. ο όμιλος Λάτση με ανακοίνωσή του σημείωνε ότι σε μια μελλοντική ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ. θα είναι και πάλι παρών και ότι είναι ανοιχτός σε συνεργασίες.

Ισως, αν το γενικότερο πολιτικο-οικονομικό περιβάλλον το επιτρέψει, να υλοποιηθούν τα μεγαλόπνοα σχέδια της παρούσας διοίκησης του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων μέσω της απορρόφησης... της Πετρόλα.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η βελγική Τρακτεμπέλ, η οποία συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με τα ΕΛ.ΠΕ. για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Θεσσαλονίκη, φέρεται να αποχωρεί από το σχήμα, εξαιτίας του ασαφούς πλαισίου για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, κάτι που δεν της δίνει τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από τις τράπεζες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με δική του πρωτοβουλία ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων των Ελληνικών Πετρελαίων, Ευ. Στράνης, με το euro2day.gr, περιορίστηκε να δηλώσει ότι τα ”αναγραφόμενα στο κείμενο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

Ωστόσο, ο κ. Στράνης στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με το euro2day.gr δεν θέλησε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα σημεία που θίγει το ρεπορτάζ, ενώ αρνήθηκε και να αποστείλει γραπτή διάψευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v