Τροχάδην επί τόπου για τη Σοφοκλέους

Στην περιοχή ασφαλείας των 1.668 – 1.682 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους μετά την αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων από την Alpha Bank και εν αναμονή των εξελίξεων στα ΚΑΕ. Αντιδρούν οι μετοχές των 3Ε, ΟΠΑΠ, Εθνικής, αλλά και μέρος της περιφέρειας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι απώλειες κατά περίπου 1,5% της μετοχής του ΟΤΕ ”πιέζουν” προς τις 1.668 μονάδες την αγορά. Απόλυτα δικαιολογημένες και αναμενόμενες οι ρευστοποιήσεις στη μετοχή του Οργανισμού θα μπορούσαν σταδιακά να την οδηγήσουν προς τα 11,2 ευρώ, όπου οπωσδήποτε θα πρέπει να σταθεροποιηθεί - στη χειρότερη περίπτωση – η τιμή.

Για να έχει συνέχεια και λογική, η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τις 10 Ιανουαρίου στα 10,8 ευρώ, ώστε να δίνει δηλαδή κέρδη σε αυτούς που τοποθετούνται κλιμακωτά, θα πρέπει να επανεμφανιστούν αγοραστές προς τα 11,2 ευρώ.

Στα 13,16 ευρώ η μετοχή της Τρία Έψιλον με χαμηλή εμπορευσιμότητα καταγράφει μικρά, μέχρι στιγμής, κέρδη ενώ, υψηλότερα των 5 ευρώ επιχειρείται να σταθεροποιηθεί η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων.

Μια μέρα μετά την ομιλία του διοικητή της Εθνικής, η μετοχή της Τράπεζας κρατά τα 12 ευρώ με μικρά κέρδη, κάτι που επίσης παρατηρείται και στη μετοχή της Eurobank.

Η μετοχή των Καταστημάτων υποχωρεί κατά περίπου 2,5% στα 7,6 ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η αγορά προεξοφλεί κάτι αρνητικό από πλευράς Αγροτικής.

Στα συν της συνεδρίασης η υπέρβαση των 9,5 ευρώ για τη μετοχή της Cosmote, η συντήρηση της ανοδικής φοράς συγκεκριμένων, μέχρι πρότινος, προβληματικών μετοχών και η καταγραφή νέων τοπικών ”υψηλών” για μετοχές όπως οι MLS, Spider, και ορισμένων ακόμη.

Η μέχρι στιγμής συμπεριφορά της αγοράς, δεδομένου ότι ο ΟΠΑΠ ξαναπιάνει τα 9 ευρώ, μας επιτρέπει να είμαστε σχετικά αισιόδοξοι για τη συνέχεια.

Κατ’ αρχήν, για τη συντήρηση του Δείκτη στο εύρος 1.668 – 1.682 μονάδων και τη διατήρηση ενός σχετικά ήπιου κλίματος σε αναμονή των διεθνών εξελίξεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v