Υψηλότερα ο πήχης στη Σοφοκλέους;

Στην περίπτωση που θα παραμείνει θετικό το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, μπορεί να ανέβει λίγο ο πήχης προς τις 1.695 μονάδες, στη Σοφοκλέους, καθώς ενθαρρυντική είναι μέχρι στιγμής η συμπεριφορά των μετοχών των Alpha, Εθνικής, ΟΤΕ και ΔΕΗ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με σαφώς ηπιότερο ρυθμό ακολουθεί την αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων η Σοφοκλέους. Με συναλλαγές που δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα, από τα επίπεδα της Παρασκευής, ο Δείκτης κυμαίνεται στο λίγο – πολύ γνώριμό μας εύρος.

Βέβαια, η διαφορά από την προηγούμενη εβδομάδα, έγκειται στο ότι παραμένει κοντά του ”υψηλού” ορίου της περιοχής (1.672 – 1.690 μονάδες).

Το ενθαρρυντικό αφορά στη συνολικότερη ανταπόκριση μετοχών εταιριών και, λιγότερο στην αντίδραση δεικτοβαρών τίτλων. Αντιδρούν για παράδειγμα μετοχές όπως οι Άβαξ, Creta Farm, Μυτιληναίος, Spider, Intracom Κατασκευές, Προοδευτική, Νάουσα, ΑΕΓΕΚ, Folli Follie κ.α.

Η μετοχή σηματωρός του κλάδου, η Alpha Bank, με σχετικά λίγες συναλλαγές κερδίζει τη μάχη με τα 11 ευρώ. Προς τα 11,6 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, ενώ Cosmote, ΔΕΗ, Αλουμίνιο, Βιοχάλκο καταγράφουν μικρά κέρδη.

Η μετοχή της Εθνικής και πάλι υψηλότερα των 12 ευρώ, όπως και η ΔΕΗ, των 14 ευρώ. Με κέρδη και η μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ η μετοχή σηματωρός από τον κλάδο των εκδόσεων, του ΔΟΛ, κυμαίνεται στα περίπου 2,16 ευρώ.

Εάν για την επόμενη ώρα συντηρηθεί το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, θα ήταν δικαιολογημένη μια περαιτέρω αντίδραση της αγοράς μας, καθώς ο Δείκτης πρέπει να επιβεβαιώσει τη δυναμική προσέγγιση των 1.695 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v