Ευτυχώς υπάρχουν και τα λαϊκά ομόλογα!!

Η Σοφοκλέους στο...βούρκο, η οικονομία με μεγάλα προβλήματα, που αναδεικνύονται πλέον από την κόντρα κυβέρνησης-τραπεζών, η ακρίβεια μέρα με τη μέρα μεγαλύτερη. Και η κατάσταση χειροτερεύει...

Ευτυχώς υπάρχουν και τα λαϊκά ομόλογα!!
Οι τράπεζες, ο στυλοβάτης της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και ”ατμομηχανή” της Σοφοκλέους, εδώ και καιρό ”έχουν πρόβλημα”. Η κίνηση της Alpha απλά έβγαλε το πρόβλημα στο προσκήνιο.

Η ένταση της κόντρας των τραπεζών με την κυβέρνηση, που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πρωτοφανής, αποτυπώνει το γεγονός ότι υπάρχουν γενικότερα προβλήματα στην οικονομία, βαθιά, διαρθρωτικά προβλήματα που ουδόλως έχουν αντιμετωπιστεί.

Το γεγονός ότι οι ίδιοι οι επιχειρηματίες - με εξαίρεση μόνον όσους έχουν πραγματικά προνομιακές σχέσεις με το κράτος- δηλώνουν εξαιρετικά δυσαρεστημένοι, ενισχύει την έντονη κριτική που δέχεται πλέον η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, από το εξωτερικό.

Το γεγονός ότι το ευρώ και ο πληθωρισμός ”τρώνε” κυριολεκτικά την τσέπη του καταναλωτή, καθιστώντας την Ελλάδα σαφώς ακριβότερη προς το ζείν, απ ότι επιτρέπει το κατά κεφαλήν εισόδημα, αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο.

Κι αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα, ένα πρόβλημα που μέρα με τη μέρα θα γίνεται και περισσότερο οξύ, διαλύοντας τη ”μαγική” εικόνα της δήθεν ισχυρής οικονομίας, που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση. Αλλωστε ακόμη και η ”οικονομία των αριθμών”, αποδείχτηκε... πλαστή.

Ενα δημιούργημα της... ”δημιουργικής λογιστικής”.

Στο μεταξύ βεβαίως, από σήμερα μπορούμε να αγοράσουμε λαϊκά ομόλογα με επιτόκιο 3,6%, πάνω δηλαδή από τον πληθωρισμό.

Και γιατί να μην τα αγοράσουμε; Μηπως εμείς δεν τα..πληρώνουμε; Αυτό ίσως είναι το πρώτο ”καλό” που κάνει φέτος το κράτος στο μικρο-φορολογούμενο, μια μικρή... επιστροφή απο όλα όσα έχει δώσει στον αχόρταγο ”κρατικό κορβανά!!!

Ας πάρουμε τουλάχιστον αυτό το γλυκό...χαπάκι, (μόνον ως χαπάκι μπορεί να χαρακτηριστεί μια έκδοση τόσο μικρού συνολικού ύψους), διότι οι... πίκρες που έρχονται είναι μεγάλες.

Γ.Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v