Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Δευτέρας

Τα εταιρικά αποτελέσματα, οι εξελίξεις γύρω από το θέμα του Ιράκ, αλλά και η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα καθορίσουν την τάση στην ελληνική αγορά, ενώ γίνεται λόγος για αντίσταση του ΓΔ.. στις 1.700-1.720 μονάδες και στήριξη στις 1.650.

Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Δευτέρας
Στις Βρυξέλλες εντοπίζει το ενδιαφέρον για σήμερα το report Fortius Finance, εκτιμώντας ότι η πιθανότητα του πολέμου μοιάζει τώρα λίγο πιο μακρινή. Αναφορικά με την εισαγωγή των λαϊκών ομολόγων αναφέρεται ότι αυτό θα υπογραμμίσει την έλλειψη ρευστότητας της αγοράς.

Ο Γ.Δ. εκτιμάται ότι θα κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα και ότι οι δεικτοβαρείς μετοχές θα παίξουν τον ”γνώριμο πλέον σταθεροποιητικό τους ρόλο”.

Μεγάλη χαρακτηρίζει την εξάρτηση της αγοράς από τις επικείμενες εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων η Marfin Hellenic. Ωστόσο, κάθε ανοδική κίνηση σε περίπτωση που οι τράπεζες ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών θα είναι βραχύβια και περιορισμένη, καθώς το ρίσκο του πολέμου και οι εκτιμώμενες συνέπειες του έχουν ακόμη μεγάλη βαρύτητα.

Ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές θα κινηθεί σήμερα η ελληνική αγορά, εκτιμά η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, ανιχνεύοντας τις τάσεις που διαμορφώνονται αναφορικά με το Ιράκ.

Εξάλλου, την Παρασκευή η Ωμέγα Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της χαρακτήριζε τη βραχυχρόνια τάση του Γενικού Δείκτη ”ουδέτερη- πτωτική”, ενώ σημείο πρώτης αντίστασης ανέφερε τις 1.700-1.720 μονάδες και δεύτερης τις 1.770 μονάδες. Ως σημεία στήριξης αντίθετα αναφέρονταν οι 1.650 μονάδες και οι 1.600-1.610 μονάδες.

”Συνιστάται ουδέτερη στάση μέχρι να εμφανιστούν ενδείξεις αντιστροφής, τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και σε επίπεδο όγκου συναλλαγών. Η μεσοχρόνια τάση παραμένει καθοδική”, προσέθετε η Ωμέγα.

Παρόμοια είναι όμως και η εκτίμηση που περιλαμβάνεται στην εβδομαδιαία τεχνική ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ, καθώς ”κατά το προσεχές χρονικό διάστημα δεν αναμένεται έγκυρη καθοδική διάσπαση των γραμμών βάσεων”, που για τον Γ.Δ. αναφέρεται στις 1.603 μονάδες.

* Τα πλήρη κείμενα των reports δημοσιεύονται δεξιά, στη στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v