Φωνή λαού και στο... ΧΑ

Παράμετροι απρόβλεπτες και νέες σκέψεις γύρω από το... Ιράκ ενδέχεται να διαμορφώσουν εναλλακτική τάση στην αγορά χρήματος. Ενδεχόμενο που θα μπορούσε να επηρεάσει ανάλογα και τη Σοφοκλέους, ενόψει μάλιστα των κυοφορούμενων εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο, που προσβλέπει βέβαια, και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Για τη νέα υπερδύναμη, τη φωνή των λαών που μούδιασε τους Μπους και Σία, κάνει λόγο η σημερινή Ελευθεροτυπία. Μπορεί να έχει δύναμη και λόγο ο κόσμος, όταν αντιδρά συνολικά και οργανωμένα; Κρίνοντας από τις εξελίξεις, θα λέγαμε πως υπό προϋποθέσεις το πόπολο έχει λόγο.

Παίζουν και εναλλακτικά πλέον σενάρια γύρω από το Ιράκ, με επιπτώσεις και στην αγορά χρήματος. Αυτό τουλάχιστον δείχνει μέχρι στιγμής η υποχώρηση του ευρώ, η άνοδος του δολαρίου, η υποχώρηση του χρυσού, η αντίδραση των αγορών.

Στα καθ’ ημάς θα παραμείνουμε επικεντρωμένοι στη δυναμική που έχει αναπτυχθεί από τα μέσα Ιανουαρίου με επίκεντρο τον ΟΤΕ. Λογικά όμως θα πρέπει να παραλαμβάνουν σιγά – σιγά τη σκυτάλη... οι τράπεζες.

Επιμέρους επιχειρηματικές κινήσεις, με κυριότερη αυτή των ΚΑΕ, μπορεί να προσδώσουν ενδιαφέρον σε συγκεκριμένους κλάδους και να συντηρήσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Τρεις, θεωρούμε, τις εν δυνάμει εστίες ”μόχλευσης” που θα μπορούσαν να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον. Τις εξελίξεις γύρω από τον τραπεζικό κλάδο με επίκεντρο την Alpha, την κινητικότητα στον χώρο των πετρελαίων και τον δρόμο που ανοίγει η τακτική της Κλωνατέξ με το reverse split στις 2 μετοχές του ομίλου.

Υπάρχουν ενδείξεις, διαφαίνεται αλλαγή στη ψυχολογία των επενδυτών, πιθανολογείται η αντίδραση, αρχικά επιμέρους, επενδυτικών ομίλων και σχημάτων.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v