Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι βλέπουν οι αναλυτές για Εθνική, Πειραιώς, Alpha

Υποχώρηση κερδών της τάξης του 30% και 50% αναμένουν αντίστοιχα για τις Alpha Bank και Εθνική συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών, ενώ αντίθετα, αύξηση κατά 9% εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ ότι θα εμφανιστεί στην κερδοφορία της Τράπεζας Πειραιώς.

Τι βλέπουν οι αναλυτές για Εθνική, Πειραιώς, Alpha
Υποχώρηση της τάξης του 30% και 50% αναμένουν αντίστοιχα για τις Alpha Bank και Εθνική συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών, ενώ αντίθετα, αύξηση κατά 9% εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ ότι θα εμφανίσει η κερδοφορία της Τράπεζας Πειραιώς.

Ειδικότερα, συμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το πρακτορείο Reuters, οι αναλυτές αναμένουν ότι τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας θα εμφανίσουν κάμψη κατά 50% το 2002. Η τράπεζα ανακοινώνει αποτελέσματα χρήσης στις 20 Φεβρουαρίου.

Μικρότερη αναμένεται να είναι η μείωση των κερδών για την Alpha Bank, καθώς η υποχώρηση της κερδοφορίας εκτιμάται από 12 αναλυτές (επίσης για λογαριασμό του Reuters) στο -30%, στα 145,9 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένο η Alpha Bank να ανακοινώσει αποτελέσματα έτους.

Εξάλλου, όπως επισημαίνει στο πρωινό report της (18/02) η Εθνική Χρηματιστηριακή, αυξημένα κατά 9% αναμένονται τα καθαρά, μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας και μετά από φόρους κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς για το 2002, τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο, Τετάρτη.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής ΑΧΕ, θα διαμορφωθούν στα 65 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπεται να ανέλθουν στα 362 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 36% έναντι του 2001.

Εξάλλου, αύξηση κατά 8,4% αναμένεται να σημειώσουν τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς για το 2002, σύμφωνα με εκτιμήσεις 5 αναλυτών, oι οποίες δημοσιεύονται στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires. Τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 64,55 εκατ. ευρώ.

Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρονται προβλέψεις για τα προ φόρων κέρδη της τράπεζας, τα οποία εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 114,19 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 15%. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι τα αναμενόμενα μεγέθη της Τράπεζας Πειραιώς δεν είναι συγκρίσιμα σε σχέση με πέρυσι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο τηλεγράφημα.

Η Εθνική ΑΧΕ σημειώνει ότι τα αποτελέσματα συμπεριλαμβάνουν για πρώτη φορά την ΕΤΒΑ Bank και κατά συνέπεια δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με αυτά του 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v