Εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος στο κλείσιμο

Περισσότερες θετικές ενδείξεις από αυτές που καταγράφονται από την ισχνή άνοδο κατά 0,48%, διαμορφώθηκαν σήμερα, ύστερα από το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τράπεζες προς το κλείσιμο, αλλά και την ανάσα που έλαβε η περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Καλή σε γενικές γραμμές η συνεδρίαση, καθώς συνοδεύτηκε από επιλεγμένη αύξηση συναλλαγών και προσέγγιση της περιοχής 1.695 μονάδων.

Ο Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,48% στις 1.693,8 μονάδες με τζίρο περίπου 53 εκατ. ευρώ. Προς το κλείσιμο ενισχύθηκαν οι συναλλαγές σε συγκεκριμένους τραπεζικούς τίτλους, Εθνική, Eurobank, Alpha ωθώντας υψηλότερα και επιμέρους μετοχές.

Είναι προφανές πως με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τραπεζών (και προεξοφλούμενης της έστω μερικής αύξησης επιτοκίων) μέρος και του βραχυπρόθεσμου ενδιαφέροντος θα στραφεί προς τον κλάδο.

Σήμερα ενισχύθηκε ο δείκτης τραπεζών κατά 0,75% με τη μετοχή της Εθνικής να κατοχυρώνει τα 12 ευρώ, της Eurobank να προσεγγίζει τα 10,5 και της Alpha να κλείνει στα 11,16 ευρώ.

Αντίδραση που απορρόφησε συνολικά την αναμενόμενη μικρή προσφορά στη μετοχή του ΟΤΕ (11,58 ευρώ) και την ”συσσώρευση” της ΔΕΗ στα 14 ευρώ.

Με κέρδη έκλεισαν οι κλαδικοί των ασφαλιστικών κυρίως λόγω του Φοίνικα αλλά και εκδόσεων, τσιμέντων, χονδρικού, κατασκευών και άλλων επιμέρους δεικτών.

Περί τις 180 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά με τις Rainbow, Βιοσώλ, Ικτίνο Ιντεάλ και Βαλκάν να πλαισιώνονται στην πρώτη πεντάδα.

Θα λέγαμε ότι σε γενικές γραμμές η σημερινή συνεδρίαση ήταν για τη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση μια από τις πλέον ελπιδοφόρες των τελευταίων ημερών.

Τεχνικά θα επιμείνουμε στις βασικές μας προτεραιότητες που αφορούν κατ΄ αρχήν στην διασφάλιση των 1.650 μονάδων και τις επιβεβαίωσης της δυναμικής διακύμανσης του Δείκτη οριακά έστω υψηλότερα των 1.695 μονάδων.

Θα επιμείνουμε πως σε αυτή τη φάση και δεδομένης της αβεβαιότητας και επθιφιλακτικότητας που κυριαρχεί στις αγορές προέχει πρώτιστος η διασφάλιση των νώτων μας παρά η προσέγγιση και υπέρβαση1.725 μονάδων.

Ευελπιστούμε βέβαια πως τα αποτελέσματα των τραπεζών θα κινηθούν εντός των αναμενόμενων επιπέδων, συμβάλλοντας στην αντίδραση της αγοράς.

Ούτως ή άλλως παραδοσιακά τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου θεωρούνται από τα καλά για τους Ομίλους.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές Ξιφίας προνόμιο (απώλειες 5,71%), της Micromedia (απώλειες 9,33%), της ΑΝΕΚ (απώλειες 1,1%) και της Newsphone Hellas (απώλειες 0,63%).

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Ξιφίας προνόμιο, της Micromedia, της Ξυλεμπορία, της ΑΝΕΚ, της Τράπεζα Αττικής, της ΑΛΤΕΡ, της Πετζετάκις προνόμιο, της Newsphone Hellas, της Κτήμα Λαζαρίδη και της Altius Επενδυτική.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 52 εκατ. ευρώ (αυξημένη κατά 44,4% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 2,36 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 50 τεμαχίων της Newsphone Hellas στα 3,36 ευρώ, ένα πακέτο 235.000 μετοχών της Μπαλάφας στα 2,57 ευρώ, ένα πακέτο 100.000 μετοχών του ΟΤΕ στα 11,6 ευρώ και ένα πακέτο 105.000 μετοχών της Τηλέτυπος στα 5,72 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v