Στο... ακουστικό μας για την Εθνική

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, η αγορά ισορροπεί στο εύρος 1.688 – 1.697 μονάδων. Με αρνητικό πρόσημο η πλειονότητα των μετοχών, αν και σε αρκετές περιπτώσεις η προσφορά απορροφάται άνευ προβλημάτων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Εθνικής κινείται επιφυλακτικά η αγορά. Ο Δείκτης δε χάνει την επαφή του με το εύρος των 1.688 – 1.697 μονάδων, ενώ οι συναλλαγές στα περίπου 32 εκατ. ευρώ είναι σαφώς λιγότερες των χθεσινών.

Το μέχρι στιγμής ενθαρρυντικό στοιχείο, που θα λέγαμε ότι διαφοροποιεί έστω και βραχυπρόθεσμα την αγορά, είναι η σχετικά άμεση και χωρίς προβλήματα απορρόφηση της προσφοράς που εκδηλώνεται σε μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Συγκεκριμένα, αυτό παρατηρείται στην περίπτωση των μετοχών Hi tech, Κλωνατέξ, Notos Com, Μινωικών, Ελβάλ, Sex Form, Medicon, Spider. Ανάλογη συμπεριφορά όμως χαρακτηρίζει και μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως συμβαίνει σε Τρία Έψιλον, Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Παρ’ όλ΄’ αυτά η πλειονότητα των μετοχών, περίπου 200 – 220, υποχωρεί με τις Λανακάμ, Microland, Τεχνοδομή και Αltec να καταγράφουν τις υψηλότερες απώλειες.

Όμως, σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, όπου και επιμένουμε να δίνουμε προτεραιότητα, φαίνεται ότι διαμορφώνονται αντίρροπες δυνάμεις, ικανές να απορροφήσουν ενδεχόμενη προσφορά που θα μπορούσε να εκδηλωθεί.

Κυρίως στη μετοχή της Εθνικής, για κάθε ενδεχόμενο λένε οι γνωρίζοντες, αλλά και του ΟΤΕ, καθώς η μετοχή του Οργανισμού τις τελευταίες δυο ημέρες ζητείται και πάλι για ”ανοιχτές” πωλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v