Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Πέμπτης

Οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα έτους εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα καθορίσουν την τάση στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ενώ σημαντική κρίνεται ότι θα είναι για μία ακόμη ημέρα η συμπεριφορά του ΟΤΕ.

Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Πέμπτης
Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Εθνική Τράπεζα, που σήμερα ανακοινώνει αποτελέσματα, εκτιμά το πρωινό report της Marfin Hellenic, προσθέτοντας ότι τυχόν καλύτερες επιδόσεις του αναμενομένου θα πυροδοτήσουν το ενδιαφέρον για τη μετοχή του ιδρύματος.

Το report περιέχει ακόμη τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών για τα αποτελέσματα της Εθνικής, οι οποίες κάνουν λόγο για υποχώρηση κερδών προ φόρων της τάξης του 48,8%, στα 357,6 εκατ. ευρώ.

Παρόμοιες είναι οι εκτιμήσεις και της Fortius Finance, η οποία επισημαίνει ότι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στον τραπεζικό κλάδο, ”με τη δυνατότητα απορρόφησης της προσφοράς στη μετοχή του ΟΤΕ να κρίνει το εάν ο Γ.Δ. θα κινηθεί υψηλότερα ή χαμηλότερα”.

Ωστόσο, πιθανότερη θεωρεί η ίδια την κίνηση σε αρνητικές περιοχές, δεδομένης της μείωσης του discount στα Παράγωγα, αλλά και του κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η Fortius κάνει αναφορά και στην έκθεση για το ελληνικό οικονομικό κλίμα, όπως αυτό προκύπτει από την έκθεση του ΙΟΒΕ, το επίπεδο του οποίου προσεγγίζει τα χαμηλά τεσσάρων ετών.

Σε ξεχωριστό report της η Fortius χαρακτηρίζει ”ανησυχητικά τα μηνύματα” που λαμβάνονται από την τεχνική ανάλυση του ΟΤΕ, αναφορικά με τη βραχυχρόνια πορεία της μετοχής του Οργανισμού. Αναλυτικότερα, η Fortius εκτιμά ως πιθανό ένα pullback στη μετοχή, ”μετά τη χθεσινή καθοδική διάσπαση των 10,5 ευρώ” και την αποτυχία ανοδικής κίνησης πάνω από τα 11,62 ευρώ.

Για ”τάσεις σταθεροποίησης” κάνει λόγο το πρωινό report της Φάσμα, αποδίδοντας την εκτίμηση αυτή στην αναμονή των αποτελεσμάτων από την Εθνική σήμερα και από την Alpha αύριο.

* Το πλήρες κείμενο των reports δημοσιεύεται δεξιά, στη στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v