Οι χρηματιστηριακές για τη σημερινή συνεδρίαση

Διαφορετικές είναι οι προσεγγίσεις των χρηματιστηριακών εταιριών για τη συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς τα χθεσινά αποτελέσματα της Εθνικής φαίνεται να διχάζουν τους αναλυτές.

Οι χρηματιστηριακές για τη σημερινή συνεδρίαση
Αρνητικά εκτιμά το πρωινό report της Marfin Hellenic ότι θα αντιδράσει η αγορά στις χθεσινές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία η χρηματιστηριακή κρίνει ”κατώτερα των προσδοκιών”. Σε εκτενή αναφορά της στο περιεχόμενο των ανακοινώσεων, η Marfin αποδίδει την υπολογίσιμη συρρίκνωση κερδών στη φορολογία.

Σε ξεχωριστό report της (20/2) για τα αποτελέσματα του ιδρύματος, η Marfin δίνει τιμή-στόχο τα 14,8 ευρώ, ενώ συνιστά ”διακράτηση”.

Εξάλλου, σε άλλο σημείο του report αναφέρονται εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα 2002 της Γερμανός, τα οποία αναμένεται να είναι βελτιωμένα.

Διαφορετική είναι η εκτίμηση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για τη σημερινή συνεδρίαση, αφού όπως σχολιάζεται στο πρωινό report, ”οι τάσεις σταθεροποίησης αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς τα αποτελέσματα της Εθνικής δεν προκάλεσαν έκπληξη στην επενδυτική κοινότητα”.

Σε φάση αναζήτησης κατεύθυνσης εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ ότι βρίσκεται η αγορά, καθώς επισημαίνει ότι οι επενδυτές αφομοιώνουν τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα έτους. Μη συγκρίσιμα, λόγω της διαγραφής του goodwill, χαρακτηρίζoνται σε άλλο σημείο του report τα αποτελέσματα της Alpha Bank.

Για την Cosmote, η Εθνική εκτιμά ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται στις 24 Φεβρουαρίου θα παρουσιάσουν αυξημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων, στα 517 εκατ. ευρώ.



Χωρίς σοβαρές αποκλίσεις από τα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά το report της Fortius Finance ότι θα είναι η πορεία της αγοράς, δεδομένης και της προσπάθειας διακράτησης του Γ.Δ., ”με το αγοραστικό ενδιαφέρον να μετατοπίζεται σε άλλες δεκτοβαρείς μετοχές”.

* Τα πλήρη κείμενα των reports δημοσιεύονται δεξιά στη στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v