Σε ΟΤΕ όλες οι... κλήσεις

Στον ΟΤΕ, σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες ενδείξεις, θα δοθεί η σημερινή μάχη των ένθεν και ένθεν κερδοσκόπων. Οι πρώτες εντολές που θα ”στηθούν” σε ΟΤΕ, Eurobank και Εθνική θα φανερώσουν τους... άσσους των ”παικτών”. Μεγάλη η χθεσινοβραδινή τεχνική αντίδραση του Οργανισμού στη Wall.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημερινή συνεδρίαση, λόγω των αντικρουόμενων ενδείξεων, που διαγράφονται.

Από τη μία υπάρχει το πλήθος των δανεισμένων μετοχών (σε περίπου 46 τίτλους), οι πιθανές εντολές ανοιχτών πωλήσεων σε δεικτοβαρή χαρτιά και το μεγάλο discount ειδικά στον FTSE-20. Υπάρχουν και οι πρώτες ενδείξεις για συντονισμένη ρευστοποίηση θέσεων από πλευράς ορισμένων εγχώριων θεσμικών.

Από την άλλη, υπάρχει η τεχνικής φύσεως αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών, όπως αργά χθες το βράδυ υπαγορεύθηκε από τη Wall, και το τεχνικής φύσεως πρόβλημα του ΟΤΕ.

Στη μετοχή του Οργανισμού έχουν ”δανειστεί” τουλάχιστον 78.000 τεμάχια και αργά χθες το βράδυ κοινή ήταν η εκτίμηση πως η τιμή μπορεί να πιεστεί χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις προς τα 10,6 ευρώ.

Αργά όμως χθες στη Νέα Υόρκη, η τιμή του δικαιώματος παρουσίασε αύξηση 32% και τώρα τίθεται το εξής πρακτικό ερώτημα για όσους έχουν δανειστεί:

Ή αφήνουν τους ξένους να κινηθούν κάνοντας arbitrage στη μετοχή του Οργανισμού με πιθανό το ενδεχόμενο της αντίδρασης και πάλι προς τα 11,2 ευρώ, ή έρχονται σε άμεση και ευθεία κόντρα μαζί τους.

Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να κρατήσουν για αργότερα τις μετοχές που έχουν δανειστεί και να πουλήσουν σε καταλληλότερο για αυτούς χρόνο.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πιθανότερο είναι πως θα χάσουν μερικές χιλιάδες ευρώ, εάν υποθέσουμε πως είτε θα κλείσουν τις θέσεις τους σε συμβόλαια Μαρτίου (το discount διαμορφώνεται στο περίπου 2%), είτε θα καλύψουν, με αγορές, τις θέσεις τους (στην ΕΤΕΣΕΠ).

Το πιθανότερο είναι πως θα πάνε... πάσο, η δε διάθεση, τακτική τους θα φανεί από τις πρώτες κιόλας εντολές που θα δοθούν εκατέρωθεν με το άνοιγμα.

Στην περίπτωση που έχουμε εγκλωβισμό των ”πωλητών” από ξένους αγοραστές, για ένα σύντομο παιχνίδι στη μετοχή, θα έχει ενδιαφέρον η συνεδρίαση.

Μένει να διαπιστωθούν τα περιθώρια περαιτέρω πίεσης ή αντίδρασης των μετοχών- σηματωρών του τραπεζικού κλάδου, δηλαδή της Eurobank και της Εθνικής.

Μια τεχνική αντίδραση θα μπορούσε να δικαιολογηθεί στην περίπτωση που ενισχυθεί η εκτίμηση ότι η ενδεχόμενη επέμβαση των ΗΠΑ μετατίθεται για μετά τις 20 Μαρτίου. Οπότε υπάρχει χρόνος για να στηθούν ένα – δυο κερδοσκοπικά παιχνίδια στις αγορές. Κάτι τέτοιο βέβαια θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως δεν αναιρεί την πτωτική τάση των περισσότερων διεθνών δεικτών.

Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, στις εντολές που θα στηθούν σε ΟΤΕ, Eurobank και Εθνική και εν συνεχεία γύρω στις 11.15’, θα μπορούμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της αγοράς.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v