Μετά τη βίαιη πίεση, τεχνική αντίδραση;

Εύλογα και απόλυτα δικαιολογημένη η προσπάθεια ”στήριξης”, που επιχειρήθηκε στο χείλος των 1.600 μονάδων. Βελτιώνεται η συμπεριφορά των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ τη στιγμή που από τον τραπεζικό κλάδο, η Eurobank δείχνει να έχει τα φόντα να διαδραματίσει ρόλο ηγέτη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συντονισμένη η προσπάθεια που καταβάλλεται από τις περίπου 13.00’ και μετά.

Μετά την απειλητική υποχώρηση του Δείκτη και προσέγγιση των 1.600 μονάδων, διαπιστώθηκε ”ύφεση” μεταξύ των πωλητών της αγοράς παραγώγων και μεταξύ όσων ρευστοποιούσαν ανοιχτά μετοχές των Εθνικής, Alpha, Εμπορικής, αλλά και ΟΤΕ.

Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι πως για πρώτη φορά μετά από καιρό, διαμορφώνεται πτωτική μεν, έντονη δε, τάση προς μια κατεύθυνση. Εν προκειμένω, η αγορά πιέστηκε βίαια χαμηλότερα με αυξημένες συναλλαγές, περίπου 120 εκατ. ευρώ, που τεχνικά δε θα πρέπει να αποκλείουν το ενδεχόμενο αντίδρασης.

Πρόσκαιρης έστω, βραχυπρόθεσμης, αυξημένου ρίσκου και τεχνικού περιεχομένου, πλην όμως, αυτό το ενδεχόμενο δε θα πρέπει να αποκλειστεί.

Εάν εξαιρέσουμε την Εμπορική, η μετοχή της οποίας υποχωρεί προς τα 11,9 ευρώ, ”αναζητείται” στήριξη προς τα 10,9 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής, τη στιγμή που υπερβαίνει και πάλι τα 10 ευρώ η Eurobank.

Ασθενής η μέχρι στιγμής ένδειξη, αλλά θεωρούμε πως μέσω της Eurobank που καλείται να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο, μπορεί να επιτευχθεί η τεχνική αντίδραση.

Ένα άλλο στοιχείο που μας προβληματίζει, είναι η ”μάχη” που δίνεται οριακά χαμηλότερα των 0,6 ευρώ από την πλευρά της Κλωνατέξ. Οι δυο μετοχές καταγράφουν σήμερα κέρδη, σε μια προσπάθεια να επαναπροσεγγίσουν, να ξεπεράσουν τα 0,6 ευρώ. Ανάλογη συμπεριφορά εμφανίζει και η μετοχή της Νάουσας.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ και πάλι στα 9 ευρώ, με οριακά κέρδη συνεχίζει ο ΟΤΕ (10,94 ευρώ), και το μόνο σίγουρο είναι πως η συνέχεια προμηνύεται ενδιαφέρουσα.

Αποτρεπτική βεβαίως για... καρδιακούς, καθώς στην αγορά διαμορφώνονται και πάλι έντονες διακυμάνσεις. Πτωτικές μέχρι στιγμής, προσφέροντας κέρδη στους πωλητές των παραγώγων, αλλά επιτέλους, σημειώνονται διακυμάνσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v