”Παλάντζα” το ΧΑ από Εurobank - ΟΤΕ

Από το χείλος των 1.600 μονάδων ανέσυρε τη Σοφοκλέους, με αυξημένες συναλλαγές, η Eurobank. Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στον ΟΤΕ, ενώ προς τα 4 ευρώ κινείται και πάλι η μετοχή της Intracom. Στο 1/1 η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ένας, αλλά... Eurobank, με τη στολή του ”λευκού ιππότη”.

Αδιαμφισβήτητα το ότι κρατάει η αγορά σήμερα τις 1.600 μονάδες αποδίδεται, από εχθρούς και φίλους, στην αντίδραση κυρίως της Eurobank.

Κάτι που από χθες είχε αναφέρει η στήλη περιγράφοντας εκτενώς το πώς και το γιατί.

Πράγματι, η μετοχή με αυξημένες συναλλαγές κρατά τα 10,1 ευρώ, συντηρώντας τον FTSE-20 προς τις 795 μονάδες και τον Γενικό Δείκτη προς τις 1.615 μονάδες.

Για τον ρόλο του ”λευκού ιππότη που θα διαδραματίσει από τώρα και στο εξής η Eurobank, θα αναφερθούμε με την ησυχία μας από την ερχόμενη εβδομάδα.

Θα πρέπει επίσης, με αφορμή την πορεία της Intracom, να διευκρινιστεί πως η εταιρία έχει αποφασίσει από τις 21 Φεβρουαρίου 2003 την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης για τις 14 Μαρτίου 2003.

Στη γενική συνέλευση θα επιβεβαιωθεί κατηγορηματικά η διάθεση και πρόθεση της εταιρίας να συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών στο γνωστό εύρος, με ελάχιστο όριο τα 4 ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τελευταία η μετοχή της Intracom αντιδρά προς 3,98 ευρώ – 4 ευρώ.

Από τη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση ενδιαφέρον παρουσιάζει η κίνηση μετοχών Κλωνατέξ, Intracom Κατασκευές, Κορδέλλου, Lannet, Elmec Sport, Alfa Alfa Συμμετοχών, Εθνικής Ασφαλιστικής, Αττικών Εκδόσεων, Altec, Έμπεδου, Ηρακλή.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τις 13.00’ που φάνηκε ότι παίρνει στην πλάτη της την αγορά η Eurobank, οι ανοδικές μετοχές έφτασαν τις περίπου 130.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v