Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Δευτέρας

Τα αποτελέσματα έτους, η συνεδρίαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια την Πέμπτη, αλλά και οι εξελίξεις στο ”μέτωπο” του Ιράκ εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα απασχολήσουν την αγορά την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Δευτέρας
Αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου εκτιμά το πρωινό report της Marfin Hellenic ότι θα υπάρξει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ξεκινά σήμερα. Οπως αναφέρεται, αναμένεται οι επενδυτές να στραφούν προς εταιρίες οι οποίες εμφάνισαν βελτιωμένα αποτελέσματα.

Για τρία σενάρια αναφορικά με το μέλλον των δραστηριοτήτων του ΟΤΕ στη Ρουμανία, και συγκεκριμένα για τις δραστηριότητες που αφορούν την κινητή τηλεφωνία, κάνει λόγο το report, επικαλούμενο παρουσίαση που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Λ. Αντωνακόπουλος.

Τη συναλλακτική δραστηριότητα και την πορεία των διεθνών δεικτών αναμένει η Εθνική ΑΧΕ εντοπίζει ως σημεία-”κλειδιά” της σημερινής συνεδρίασης.

Σε φάση αξιολόγησης των αποτελεσμάτων εκτιμά η Fortius Finance ότι εισέρχεται η αγορά, με το ενδιαφέρον να μετατοπίζεται σταδιακά προς τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου του 2003. ”Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία των μετοχών υπο επιτήρηση, καθώς πληθαίνουν οι υποψήφιες προς ένταξη εταιρίες”, αναφέρει το report, προσθέτοντας ότι σήμερα ο Γ.Δ. είναι πιθανό να κινηθεί υψηλότερα, αν αμβλυνθούν οι πιέσεις στη μετοχή του ΟΤΕ και αν οι ευρωπαϊκές αγορές δεν αποτελέσουν αρνητικό σημείο αναφοράς.



Τρεις παράγοντες που αναμένεται να επηρεάσουν την αγορά την εβδομάδα που ξεκινά εντοπίζει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ στο πρωινό της report: Η ερμηνεία των ετήσιων αποτελεσμάτων, η συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη αναφορικά με τη μείωση επιτοκίων και η αναφορά των επιθεωρητών του ΟΗΕ για το Ιράκ. Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται, η νευρική κίνηση των αγορών και κατ’ επέκταση του Χ.Α., αναμένεται να συνεχιστεί.



Τα πλήρη κείμενα των reports δημοσιεύονται δεξιά, στη στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v