Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Τετάρτης

Τη μετοχή του ΟΤΕ εντόπίζουν ως ”σημείο κλειδί” και της σημερινής συνεδρίασης οι χρηματιστηριακές, ενώ η πλειοψηφία τους εκτιμά ότι είναι πιθανή, αν και όχι βέβαιη, η υποχώρηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα.

Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Τετάρτης
Στον ΟΤΕ εκτιμά το πρωινό report της Marfin Hellenic ότι θα παραμείνει και σήμερα το ενδιαφέρον, ενώ οι διεθνείς αγορές θα εξακολουθήσουν να αποτελούν τον κύριο εξωτερικό παράγοντα καθορισμού της τάσης. Για τη μετοχή του Οργανισμού, τονίζεται, ότι το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αναμένεται να περιορίσει το περιθώριο πτώσης της.

Χωρίς σημαντική διαφοροποίηση εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ ότι θα είναι η βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς, λόγω της αρνητικής ψυχολογίας στα διεθνή χρηματιστήρια και της έλλειψης νέων.

Τη μετοχή του ΟΤΕ εκτιμά και η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ ως ”κλειδί” για τη σημερινή συνεδρίαση, αφού το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στο κατά πόσον θα συνεχιστούν οι πιέσεις σε αυτήν. Επίσης, τονίζεται ότι η ”συνέχιση αποφυγής ανάληψης επενδυτικών κινδύνων και η διατήρηση των ρευστοποιήσεων σε επίφοβες θέσεις αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικάτης αγοράς την περίοδο που διανύουμε”.

Από τη στιγμή που το ξεκαθάρισμα των εποπτικών αρχών στο ΧΑ δεν έχει ολοκληρωθεί, ο ΓΔ θα οδηγηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα βραχυπρόθεσμα, αναφέρει στο report της η Fortius Finance, με τις όποιες αντανακλαστικές κινήσεις να αποτελούν ανάπαυλα στην πλαγιοκαθοδική κίνηση του Δείκτη. Ως επόμενο ουσιαστικό σημείο στήριξης, η χρηματιστηριακή εντοπίζει τις 1.520 μονάδες.

Το report κάνει επίσης αναφορά στην κατά 67% θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου, Zachs, η οποία, όπως ανφέρεται, προχώρησε σε αναστολή πληρωμών, με τις οφειλές της να ανέρχονται σε 13 εκατ. ευρώ.

* Τα πλήρη κείμενα των reports δημοσιεύονται δεξιά, στη στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v