Μάχες με φόντο... την επιτήρηση

Μάχη πωλητών – αγοραστών διεξάγεται σε δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE-20, ενώ με σημαντικές απώλειες κινούνται μετοχές εταιριών με αρνητικά αποτελέσματα. Θα πρέπει να βρεθεί ”στήριξη” για τον Γενικό Δείκτη πέριξ των 1.605 μονάδων, ενώ απαραίτητη θεωρείται και η αντίδραση προς τις 1.615 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προς τις 1.605 μονάδες επιχειρείται να ισορροπήσει ο Δείκτης, καθώς την τελευταία μισή ώρα εκδηλώνεται προσφορά στη μετοχή της Eurobank (10,10 ευρώ), και λιγότερο στην Alpha (10,7 ευρώ).

Μετοχή κλειδί για τον FTSE-20 θα παραμείνει ο ΟΤΕ, όπου διεξάγεται μάχη μεταξύ αγοραστών – πωλητών γύρω από τα 10 - 10,10 ευρώ.

Από τις μετοχές του FTSE - 20 κέρδη σημειώνουν ο Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια και μικρότερα οι Αγροτική και Motor Oil. Στη μετοχή της τελευταίας καταγράφεται αυξημένη – συγκριτικά - εμπορευσιμότητα.

Περί τις 100 μετοχές ”κρατούν” μέχρι στιγμής, τα όποια οφέλη αν και ενδιαφέρον παρουσιάζουν τίτλοι που πιέζονται χαμηλότερα. Στα 0,38 ευρώ πιέζεται η μετοχή της Ιντεάλ, περίπου 16,5% χάνει η Space, 11,4% υποχωρεί ο Τασόγλου, ενώ κατά 8,2% υποχωρεί η ”Σωληνουργεία Κορίνθου”, για λίγο-πολύ ευνόητους λόγους, αμφότερες.

Για τη συνέχεια θα πρέπει να παρασχεθεί ”στήριξη” στον Δείκτη γύρω από τις 1.605 μονάδες, αλλά καθοριστική για τη βραχυπρόθεσμη τάση θα είναι η... δυνατότητα του Δείκτη να αντιδράσει και πάλι προς τις 1.615 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v