Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ”βλέπει” η Merrill Lynch για ΟΤΕ-Εθνική

”Αναμενόμενα” χαρακτηρίζει σε γενικές τα αποτελέσματα του 2002 της Εθνικής η Μerrill Lynch, ενώ ο ίδιος οίκος εκτιμά ως ”κατώτερα των προβλέψεων” τα αποτελέσματα του ΟΤΕ. Οι συστάσεις και οι προβλέψεις για το 2003.

Τι ”βλέπει” η Merrill Lynch για ΟΤΕ-Εθνική
Τη σύστασή της ”ουδέτερη στάση” (neutral) διατηρεί έκθεση της Merrill Lynch για τη μετοχή της Εθνικής, ενώ χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα σε γενικές γραμμές ”ευθυγραμμισμένα με τα όσα αναμένονταν”.

Σε έκθεσή της με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου, η Merrill Lynch αναθεωρεί προς τα κάτω (κατά 6%) τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας του 2003, ως αποτέλεσμα της εκτιμώμενης υποχώρησης κατά 8% στα έσοδα από προμήθειες και της αύξησης κόστους κατά 1%.

Παρόμοια είναι η σύσταση (neutral) του ίδιου οίκου για τη μετοχή του ΟΤΕ. Σε έκθεσή της με ημερομηνία επίσης 27/2, η Merrill Lynch χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα χρήσης του ΟΤΕ ”πιο αδύναμα του αναμενομένου”, κάτι που αποδίδει στη μειωμένη δυναμική των δραστηριοτήτων σταθερής τηλεφωνίας.

”Ενώ η μετοχή υποστηρίζεται από τη μερισματική απόδοση της τάξης του 6,5%”, αναφέρεται, ”πιστεύουμε ότι ”κλειδί” για την αύξηση της εμπιστοσύνης της αγοράς θα είναι η ελαστικότητα των ταμειακών ροών του ΟΤΕ, τόσο από τη σταθερή όσο και από την κινητή τηλεφωνία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v