ΝΑΟΥΚ: Ενοποιημένες ζημίες 31,4 εκατ. ευρώ το 2002

Μείωση 2% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών και ζημίες 31,4 εκατ. ευρώ έναντι 32,8 εκατ. ευρώ το 2001 ανακοίνωσαν τα Κλωστήρια Ναούσης για τη χρήση του 2002. Η εταιρία προέβη σε συμφηφισμό του υπολοίπου των υποτιμήσεων συμμετοχών και χρεογράφων ύψους 97,96 εκατ. ευρώ, με την καθαρά θέση της εταιρίας.

ΝΑΟΥΚ: Ενοποιημένες ζημίες 31,4 εκατ. ευρώ το 2002
Ο κύκλος εργασιών της Κλωστήρια Ναούσης ανήλθε στη χρήση του 2002 σε 111,7 εκατ. ευρώ έναντι 98 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής χρήσης, αυξημένος κατά 14%.

Τα μικτά αποτελέσματα εκμετάλλευσης υποχώρησαν κατά 11,1% και ανήλθαν σε 4 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 4,5 εκατ. ευρώ το 2001. Τα αποτελέσματα αυτά, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου Κλωνατέξ, επηρεάσθηκαν κυρίως από τη διεθνή ύφεση στον κλάδο της νηματουργίας αλλά και την κατά μέσο όρο αύξηση του κόστους της πρώτης ύλης.

Τα προ φόρων αποτελέσματα είναι αρνητικά και στις δύο περιόδους και διαμορφώθηκαν το 2002 σε 18,3 εκατ. ευρώ, έναντι 16,8 εκατ. ευρώ πέρυσι και οφείλονται κυρίως στα ”Εκτακτα και Ανόργανα Εσοδα–Κέρδη” που αφορούσαν χρησιμοποιημένες προβλέψεις συμμετοχών και χρεογράφων.

Η απόκλιση από την τελευταία πρόβλεψη του κύκλου εργασιών για τη χρήση του 2002 που ανερχόταν στα 120 εκατ. ευρώ οφείλεται, σύμφωνα με την εταιρία, στις χαμηλότερες τιμές πωλήσεων στον κλάδο, καθώς και στη διατήρηση αποθεμάτων ετοίμων προϊόντων.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα της εταιρίας παρουσιάζουν κύκλο εργασιών ύψους 211,5 εκατ. ευρώ, έναντι 217,8 εκατ. ευρώ το 2001, μειωμένο κατά 2,9%, στα οποία όμως δεν περιλαμβάνονται η βιομηχανική δραστηριότητα της εταιρίας ΛΑΝΝΕΤ ΑΕΒΕΤ, η οποία ενοποιείται από τη μητρική Κλωνατέξ και τη Moda Magnum, η οποία ενοποιήθηκε με τη μέθοδο της Καθαράς Θέσης.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημίες 31,4 εκατ. ευρώ, οριακά μειωμένα από τα αντίστοιχα αποτελέσματα της περυσινής χρήσης που είχαν διαμορφωθεί σε ζημίες ύψους 32,8 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία για την εξυγίανση του ισολογισμού της και την ορθολογικότερη απεικόνιση των οικονομικών της στοιχείων, προέβη σε συμφηφισμό του υπολοίπου των υποτιμήσεων συμμετοχών και χρεογράφων ύψους 97,96 εκατ. ευρώ, με την καθαρά θέση της εταιρίας.

Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής είναι αφενός μεν η μείωση της καθαράς θέσης, αφετέρου δε η δυνατότητα στή τρέχουσα χρήση τα αποτελέσματα να διαμορφωθούν καθαρά απο τη λειτουργική δραστηριότητα των εταιριών, επισημαίνει η εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v