Εκθέσεις από Deutsche-CSFB για ΟΤΕ-CosmΟΤΕ

Τα 14,20 ευρώ θέτει ως τιμή-στόχο για τον ΟΤΕ έκθεση της Deutsche Bank (28/2), συστήνοντας ταυτόχρονα ”αγορά”, ενώ στα 10,5 ευρώ βλέπει τον τίτλο της CosmΟΤΕ έκθεση της CSFB που συστήνει ”neutral”.

Εκθέσεις από Deutsche-CSFB για ΟΤΕ-CosmΟΤΕ
Τιμές-στόχους και συστάσεις, υπό το πρίσμα των αποτελεσμάτων έτους, περιέχουν εκθέσεις των Deutsche Bank και CSFB για τον ΟΤΕ και την CosmΟΤΕ, αντίστοιχα.

Τιμή-στόχο τα 14,20 ευρώ και σύσταση για ”αγορά” περιλαμβάνει έκθεση της Deutsche Bank για τον ΟΤΕ. Στην έκθεση με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου εξετάζονται τα αποτελέσματα έτους του οργανισμού, ενώ ως τίτλος αναφέρεται ότι η ”πιθανή διεθνής επέκταση του ΟΤΕ υπερτερεί της ενδεχόμενης εγχώριας επίδοσης”.

Ο οίκος επισημαίνει τη σημαντικότερη των εκτιμήσεών του αύξηση των εσόδων του ομίλου, όπως και την υπολογίσιμη αύξηση του χρέους κατά 17%.

Κάνοντας λόγο για τα αποτελέσματα της RomTelecom, η έκθεση επισημαίνει την αρνητική επίδραση που είχαν σε αυτά οι επιδόσεις της CosmoRom. ”Η επίδραση στα αποτελέσματα του ομίλου δείχνει την ανάγκη εξεύρεσης λύσης σχετικά με τις φιλοδοξίες του ΟΤΕ στη ρουμάνικη αγορά κινητής τηλεφωνίας”.

Για το 2003 τα κέρδη του ΟΤΕ εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 485 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2004 στα 517 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα του οργανισμού αναφέρεται ότι το τρέχον έτος θα είναι αυξημένα μέχρι τα 4,48 δισ. ευρώ, ενώ το 2004 θα διαμορφωθούν στα 4,7 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, τιμή-στόχο τα 10,5 ευρώ δίνει για τη μετοχή της CosmΟΤΕ έκθεση της CSFB, που συντάχθηκε επ’ αφορμή των αποτελεσμάτων της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας. Ο οίκος δίνει τη σύσταση ”neutral”, ενώ αναφέρει ότι σε, γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα της CosmΟΤΕ ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις του.

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στην αύξηση των καθαρών κερδών, καθώς και στη σταθερότητα σε επίπεδο εσόδων και EBITDA. Η CosmΟΤΕ διαπραγματεύεται με P/E στο 11,6, επισημαίνει η έκθεση, κάτι που καθιστά την αποτίμησή της ”ελκυστική”. Ωστόσο, αναφέρει, το 18% που κατέχει στην CosmΟΤΕ εταιρία η Telenor αποτελεί πιθανή υπερπροσφορά τίτλων (overhang).

Αναφορικά με το 2003, η CSFB εκτιμά ότι τα έσοδα της CosmΟΤΕ θα διαμορφωθούν στο 1,380 δισ. ευρώ, το 2004 στα 1,55 δισ. ευρώ, ενώ το 2005 στα 1,734 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη της εταιρίας εκτιμώνται στα 264 εκατ. ευρώ το 2003, στα 306,5 εκατ. ευρώ το 2004 και στα 351 εκατ. ευρώ το 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v