Σταθεροποιείται ο ΟΤΕ, ανασαίνει η αγορά

Με βάση τις πωλήσεις των τελευταίων δέκα ημερών, εικάζεται ότι το μεγαλύτερο, αν όχι όλο, μέρος της εντολής του ξένου στον ΟΤΕ έχει ολοκληρωθεί, κάτι, το οποίο, βεβαίως πρέπει να επιβεβαιωθεί μέσω της διαδικασίας συσσώρευσης στη μετοχή. Ανάσες επιβάλλεται και μπορεί να πάρει τώρα, η αγορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Φαίνεται να κοπάζει η πίεση στη μετοχή του ΟΤΕ, αντιδρούν λίγο Eurobank και Εθνική με αποτέλεσμα να κρατά στα περίπου χθεσινά επίπεδα ο Δείκτης.

Όπως σημειώνει χρηματιστηριακός παράγων, που τις τελευταίες δέκα ημέρες πραγματοποίησε σημαντικό μέρος των πωλήσεων του βασικού ξένου, η μεγάλη θέση πρέπει να έχει πουληθεί.

Για να επιβεβαιωθεί στην πράξη αυτή η πληροφορία θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης και να διαπιστώσουμε πειστικές ενδείξεις συσσώρευσης της μετοχής του Οργανισμού.

Στα 10,5 ευρώ η μετοχή της Alpha, στα 9,4 ευρώ της Cosmote, και στα 4,8 ευρώ της Vodafone, επιδρούν θα λέγαμε εξισορροπητικά συνεπικουρούντος του 0,86% της ΔΕΗ.

Περί τις 90 μετοχές αντιδρούν, τη στιγμή που άλλες τόσες κινούνται χαμηλότερα. Οριακά τα κέρδη - λόγω Τιτάνα - για τα ορυκτά, με μικρή θετική διακύμανση μέταλλα, λύσεων πληροφορικής και πληροφορική.

Οι πολύ χαμηλές συναλλαγές, μετά την προχθεσινή γενικευμένη εκποίηση θα μπορούσε να αποτελεί στιγμή νηνεμίας (θα φανεί ποιας διάρκειας) μετά την καταιγίδα.

Από τις μετοχές που αντιδρούν πέραν της Alpha Trust, Σωληνουργείων Κορίνθου που συνεχίζουν, ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Καμπά, της LogicDis (για ευνόητους λόγους), αλλά και των AS Company, Φουρλή, Hi-tech, Ζήνων, και βεβαίως των Αττικών Εκδόσεων.

Δεν έχουμε πολλές απαιτήσεις από τη σημερινή συνεδρίαση καθώς άμεση προτεραιότητα θεωρούμε την επαναφορά ενός ηπιότερου και χωρίς έντονες πιέσεις στην αγορά, κλίματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v