Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Πέμπτης

Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών και έλλειψη ειδήσεων εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα χαρακτηρίσουν τη σημερινή συνεδρίαση, με τον ΟΤΕ να έχει και σήμερα τον πρώτο ρόλο.

Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Πέμπτης
Συνεδρίαση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών αναμένει για σήμερα το πρωινό report της Marfin Hellenic, ενώ επισημαίνει πως η πορεία της μετοχής του ΟΤΕ θα παραμείνει σημαντικός παράγοντας για την όλη αγορά.

Χωρίς σημαντική μεταβολή της τάσης σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα εκτιμά για μία ακόμη ημέρα το report της Εθνικής ΑΧΕ ότι θα είναι η σημερινή συνεδρίαση, καθώς η ψυχολογία είναι αρνητική, ενώ αναμένονται έλλειψη ειδήσεων και χαμηλοί όγκοι.

Σε μείωση των επιτοκίων περιμένει η Fortius Finance να προχωρήσει η ΕΚΤ, αναφέροντας παράλληλα ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα έχει τον αντίκτυπό της στις αγορές. Για την ελληνική αγορά, η υποχώρηση σε χαμηλότερα επίπεδα προβάλει ως πιθανή με τις ξένες αγορές να ανάγεται σε σημείο αναφοράς σε περίπτωση εκπλήξεως από την ΕΚΤ.

Η Fortius, σε σημερινή τεχνική της ανάλυση για την Alpha Bank, αναφέρει ότι αν η μετοχή δεν επανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα πάνω από τα 10,84 ευρώ, ”θα πρέπει να αναμένουμε βίαιη καθοδική κίνηση προς τα 9 ευρώ”.

Τάσεις σταθεροποίησης περιμένει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ ότι θα επικρατήσουν στις αγορές, εν όψει και της πιθανή μείωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ. Η μείωση επιτοκίων στην παρούσα φάση των έντονων γεωπολιτικών κινδύνων, αναφέρει το report, δεν θα επηρεάσει σημαντικά την πορεία των αγορών.

Πιέσεις εκτιμά το report ότι είναι πιθανό να ασκηθούν στη μετοχή της 3Ε, καθώς έντονες ήταν οι πιέσεις που ασκήθηκαν στις εταιρίες εμφιάλωσης στη Wall Street, ως αποτέλεσμα των προειδοποιήσεων της Pepsico Bottling.

* Τα πλήρη κείμενα των reports δημοσιεύονται δεξιά, στη στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v