Δίνει ανάσες η στήριξη στον ΟΤΕ

Επιτυχής η, μέχρι στιγμής, προσπάθεια στήριξης στον ΟΤΕ, ύστερα και από την ανακοίνωση - ενεργοποίηση του προγράμματος επαναγοράς μετοχών με ευεργετική την επίδραση σε ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς. Στο προσκήνιο μετοχές, κυρίως, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπου επιχειρείται να διαμορφωθεί εμπορευσιμότητα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κρατά ο ΟΤΕ, ύστερα και από την ανακοίνωση - ενεργοποίηση του προγράμματος επαναγοράς μετοχών, ανεβάζοντας λίγο υψηλότερα τον πήχη προς τα 9,6 ευρώ, συντηρείται πέριξ των 1.575 – 1.580 μονάδων ο Δείκτης.

Υποχωρεί όμως, έστω και ενδοσυνεδριακά, χαμηλότερα των 14 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, ενώ η μετοχή του ΟΠΑΠ σταθεροποιείται στα 8,50 – 8,55 ευρώ.

Ζωογόνος η, έστω τεχνητή ανάσα, προσφέρει αφορμή αντίδρασης για 120 και πλέον μετοχές, σημαντικό όμως για μια ανάσχεση της απαξιωτικής τάσης μετοχών εταιριών, με χαρακτηριστικότερη των περίπτωση των Σωληνουργείων Κορίνθου.

Το ενθαρρυντικό είναι πως σε μετοχές όπου επιχειρείται να διαμορφωθούν διακυμάνσεις (Hi-tech, Κανάκης, Ικτίνος, Informatics κ.α.) σημειώνεται αυξημένη εμπορευσιμότητα.

Στην κορυφή, οριακά στο απόλυτο limit up και στα 1,71 ευρώ, η μετοχή της Alpha Trust.

Με συναλλαγές περίπου 32 εκατ. ευρώ μέχρι τις 13,40’, μπορεί να θεωρηθεί πως οδηγούμαστε σε μια συνεδρίαση χαμηλών τόνων, με κύριο ζητούμενο την αντιστροφή της τάσης στον ΟΤΕ.

Κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε ένα ενδεχόμενο ”κλείσιμο” του Δείκτη στο εύρος των 1.572 – 1.580 μονάδων, με συναλλαγές γύρω στα 60 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v