XA - Επιτήρηση: 16 υποψήφιες, ακριβαίνει το short

Μία ακόμη εταιρία προστέθηκε στους φακέλους που θα εξετάσουν το μεσημέρι τα μέλη του ΔΣ του Χρηματιστηρίου, για να αποφασίσουν ποιες από αυτές θα τεθούν σε επιτήρηση. Αλλαγές σχεδιάζονται και για το short selling, για το οποίο, θα απαιτούνται μεγαλύτερα περιθώρια ασφάλισης.

XA - Επιτήρηση:  16 υποψήφιες, ακριβαίνει το short
Τις εισηγήσεις που αφορούν δεκαέξι τελικά περιπτώσεις εισηγμένων εταιριών, θα εξετάσουν αύριο το μεσημέρι τα μέλη του ΔΣ του Χρηματιστηρίου, προκειμένου να αποφασίσουν ποιες από αυτές θα εισαχθούν σε καθεστώς επιτήρησης.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η 16η εταιρία (πέραν των 12+3 για τις οποίες έχει ήδη ενημερώσει από μέρες το euro2day.gr, σε προηγούμενο θέμα του-βλέπε παραπλεύρως) είναι η Θεμελιοδομή.

Παράλληλα, η διοίκηση του Χρηματιστηρίου αναμένεται να λάβει αύριο απόφαση που αφορά στις ανοικτές πωλήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, πράσινο φως θα λάβουν πιθανότατα 1) η αύξηση του περιθωρίου ασφάλισης από 130% σε 150% 2) η αύξηση του ελάχιστου επιτοκίου για δανεισμό τίτλων σε 2,5% και 3) η αύξηση των αποθεμάτων της ΕΤΕΣΕΠ σε 25% από 20% που ισχύει σήμερα.

Όσον αφορά στις επιτηρήσεις, να σημειωθεί πως σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες, 8-10 εταιρίες αναμένεται να υπαχθούν στο εν λόγω καθεστώς, δύο περιπτώσεις χαρακτηρίζονται ”οριακές” και οι υπόλοιπες τέσσερις πιθανότατα θα παραμείνουν σε καθεστώς συνεχούς διαπραγμάτευσης, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Τέλος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα λάβουν γνώση για τις περιπτώσεις άλλων περίπου 50-60 εταιριών, οι οποίες είτε είναι ζημιογόνες την τελευταία διετία είτε γύρισαν σε ζημίες κατά την τελευταία χρήση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v