Οι χρηματιστηριακές για τη σημερινή συνεδρίαση

Νευρικότητα και μικρές απώλειες, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις 15 μετοχές που χθες τέθηκαν σε καθεστώς επιτήρησης, περιμένουν οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Την εκτίμηση ότι σήμερα η εγχώρια αγορά θα ακολουθήσει την τάση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων περιέχει το report της Marfin Hellenic, ενώ θεωρεί πιθανή την άσκηση πίεσης στη μετοχή της Intralot, λόγω της εισόδου των νέων μετοχών στις 11 Μαρτίου.

Συνεδρίαση χαμηλών τόνων περιμένει η Εθνική ΑΧΕ, κάτι που εν μέρει αποδίδει στην αργία της ερχόμενης Δευτέρας. Στα επιχειρηματικά νέα, το report αναφέρει τη σύγκληση γενικής συνέλευσης της Πειραιώς στις 31 Μαρτίου, όπου, προσθέτει, ανάμεσα στα άλλα θέματα θα συζητηθεί και η απόκτηση από την τράπεζα ιδίων μετοχών.

Η νευρικότητα εκτιμά η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ ότι θα είναι το χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις 15 νέες υπό επιτήρηση μετοχές, αλλά και σε αυτή του ΟΤΕ. Εκτίμηση του report είναι ότι η αγορά θα κλείσει με μικρές απώλειες.

Αρνητικό εκτιμά το κλίμα για τον Γ.Δ. η Fortius Finance, η οποία χαρακτηρίζει την χθεσινή απόφαση των αρμοδίων αρχών ”γενναία”. Η αγορά, αναφέρει το report, θα επηρεαστεί περισσότερο από το πλήθος των εταιριών που τέθηκαν σε καθεστώς επιτήρησης, παρά από το θετικό της κίνησης, καθώς η φημολογία για άλλες εταιρίες που θα ακολουθήσουν είναι αυτή που επιβαρύνει την ήδη δυσοίωνη τάση.

* Διαβάστε τα πλήρη κείμενα των reports στη δεξιά στήλη, ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v