”Πάσο” εν αναμονή της λίστας των... ατάκτων!!!

Δραματική συρρίκνωση του τζίρου με απόλυτη ισορροπία στην αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών, χαρακτήρισε σήμερα τη Σοφοκλέους με τον ΟΤΕ (1,7%) και την Εθνική (0,6%) να συμβάλλουν αποκλειστικά στα όποια κέρδη του δείκτη. Και αυτό εν μέσω αναμονής της απόφασης για τις υπό επιτήρηση εταιρίες, αλλά και τη μείωση των επιτοκίων από ΕΚΤ.

Δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη σημερινή πορεία της Σοφοκλέους με δεδομένη από την αρνητική εικόνα των ευρωαγορών μετά και την κίνηση της ΕΚΤ, αλλά και την ανάπαυση πωλητών σε ΟΤΕ, Εμπορική και Εθνική.

Μάλιστα η ”ανάπαυση” ήταν αυτή που ουσιαστικά διαμόρφωσε κλίμα και όχι κάποια σημαντική επαναδραστηριοποίηση επενδυτικών σχημάτων.

Υπό αυτό το πρίσμα, η σημερινή συνεδρίαση μοιάζει να έχει να κάνει με μια προσπάθεια συσώρευσης Γενικού Δείκτη και αγοράς.

Ενδεικτικό άλλωστε η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών, υπήρξε σχεδόν απόλυτα ισοροπημένη με τον ΟΤΕ (1,7%) και την Εθνική (0,6%) να συμβάλλουν σχεδόν αποκλειστικά στα όποια κέρδη του δείκτη.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να δοθεί στη νέα δραματική συρρίκωνση της συναλλακτικής δραστηριότητας, αφού από τα 100 εκατ,. ευρώ της Τρίτης, φτάσαμε στα 47 σήμερα (2,8 εκατ. σε πακέτα) κάτι που δείχνει ότι η αποκίμθιση ρσυτότητας έστω και με ζημιά που συντελέστηκε στην αρχή τηε εβδομάδος δεν έχει ακολουθηθεί από οποιασδήποτε μορφής ουσιώδη επανατοποθέτηση.

Το κλείσιμο βρήκε το Γενικό Δείκτη τιμών να καταγράφει οριακά κέρδη 0,2% στις 1.567,63 μονάδες χωρίς ωστόσο να εκλείπουν κάποια δείγματα ”προεξοφλητικής κερδοσκοπίας” σε τίτλους που εμπλέκονται στην επιτηρησιολογία και αναφερόμαστε ενδεικτικά της Datamedia και LogicDis που έφτασαν το limit up.

Αντίστοιχα σε άλλους τίτλους όπως η Hitech οι φερόμενη ύπαρξη επενδυτικών σχημάτων μεγάλου ειδικού βάρους συνέβαλε στην περαιτέρω ανοδική κίνηση τίτλων της περιφέρειας.

Τέλος θα πρέπει φυσικά να επικεντρωθούμε και στην αγορά παραγώγων όπου η πλεινότητα των επενδυτών συνέχισε να πιέζει τις αποτιμήσεις των τιμών των ΣΜΕ προεξοφλώντας συνέχιση της πτωτικής κίνησης των δεικτοβαρών μετοχών, τάση που γίνεται πιο ευδιάκριτη στον απόηχο της νέας μείωσης των επιτοκίων.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Τεχνικές Εκδόσεις (απώλειες 9,14%), της Αλυσίδα προνόμιο (απώλειες 7,5%), της Veterin (απώλειες 3,96%), της Βαράγκης (απώλειες 4,35%), της Επίλεκτος (απώλειες 3,4%), της Ακρίτας (απώλειες 1,64%), της Ασπίς Τράπεζα (απώλειες 1,61%) και της Δούρος (απώλειες 1,23%).

Σε ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Δυναμική Ζωή που έκλεισε στα 5,76 ευρώ και με κέρδη σε ποσοστό 2,86%.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Κεραμεία Αλλατίνη, της Τεχνικές Εκδόσεις, της ΓΕΚΕ, της Πλιάς, της Αλυσίδα προνόμιο, της Veterin, της Βαρβαρέσος, της Βαράγκης και της Επίλεκτος.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 47 εκατ. ευρώ (μειωμένη κατά 26,56% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 2,74 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 3.000 μετοχών της Vodafone-Panafon στα 5 ευρώ, ένα πακέτο 150.000 μετοχών της ΔΕΗ στα 14,14 ευρώ και ένα πακέτο 225.000 μετοχών της Everest στα 2,68 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v