Δεν νοιάστηκε και πολύ για την ΕΚΤ η Σοφοκλέους

Ελαφρώς αναταράχθηκε η Σοφοκλέους από την κίνηση της ΕΚΤ να μειώσει κατά 0,25% (και όχι κατά 0,50%) τα επιτόκια, καθώς την απασχολούν οι δικές της παθογένειες, όπως ποιες εταιρίες θα ενταχθούν στην επιτήρηση. Η ανάσα πάντως του ΟΤΕ διευκόλυνε σήμερα κάπως την αγορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με έναν από τους χαμηλότερους τζίρους της χρονιάς, περίπου 32 εκατ. ευρώ μέχρι τις 15.15’ η Σοφοκλέους κινείται οριακά, ”κρατά” οριακά έστω, τα ισχνά του κέρδη ο Δείκτης.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει το επιτόκιο κατά 25 και όχι κατά 50 μονάδες βάσης, όπως είχε από πολλούς προεξοφληθεί, μπορεί να τύχει διπλής ανάγνωσης. Ούτως ή άλλως όμως οι ευρωπαϊκές αγορές δεν περίμεναν τόσο τα... επιτόκια, όσο τις επόμενες κινήσεις των Αμερικανών.

Το ενθαρρυντικό για τη Σοφοκλέους είναι πως πραγματοποιούνται συναλλαγές σε Cosmote, Vodafone και πως εμφανίζονται κάποιοι πρώτοι αγοραστές από τα 9,4 ευρώ στον ΟΤΕ, ενώ κρατά τα 10,56 ευρώ η Εθνική.

Η μετοχή ”κλειδί” όμως, πέραν βεβαίως του ΟΤΕ, είναι η ΔΕΗ καθώς με τη χθεσινή υποχώρηση της τιμής χαμηλότερα των 14 ευρώ ”καρδιοχτύπησε” αρκετούς. Χάθηκε οριακά έδαφος για τη μετοχή της Επιχείρησης και γύρισε σχεδόν άμεσα στις 15.20’ οριακά αρνητικός ο Δείκτης. Είναι προφανές πώς η μετοχή της ΔΕΗ αποτελεί μια από τις βασικές συνιστώσες – στηρίγματα της αγοράς.

Περί τις 90 οι μετοχές που αντιδρούν κυρίως των Datamedia, LogicDis, Καμπά και Σωληνουργείων Κορίνθου, ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν μετοχές μιας άλλης κατηγορίας με αντιπροσωπευτικότερη την Fashion Box, Hi-tech, Medicon, Βάρδας, Καλπίνης και ορισμένων ακόμη.

Δεδομένου ότι για μετά από πάρα πολλές συνεδριάσεις η μετοχή του ΟΤΕ δείχνει πως θα κλείσει με κέρδη, θα διευκόλυνε τεχνικά, ανάλογα θετικό κλείσιμο, έστω οριακά του Δείκτη προς τις 1.565 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v