Όλοι εναντίον όλων στη Σοφοκλέους;

Διαστάσεις συστημικής κρίσης απειλούν να προσλάβουν οι εξελίξεις που διαδραματίζονται στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο της αγοράς, σε συνδυασμό με τις φήμες που ολοένα και αυξάνονται και οι οποίες δημιουργούν ανησυχίες για μια σειρά εταιριών ακόμα και για την ικανότητά τους να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διαστάσεις συστημικής κρίσης τείνουν να προσλάβουν τα όσα συμβαίνουν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο της Σοφοκλέους.

Είναι προφανές πως για ένα σημαντικό τμήμα της αγοράς, η θρυαλλίδα της Connection βάζει φωτιά σε μια σειρά εταιριών για τις οποίες διατυπώνονται σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσο μπορούν να συνεχίσουν ακόμα και αυτή τη λειτουργία τους.

Αυτό το κομμάτι της αγοράς προφανώς και βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, καθώς εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωτική πλέον η λήψη δραστικών - ”αιματηρών” αποφάσεων.

Προφανώς, η κορυφή της Connection, καλύπτει ένα μεγαλύτερο παγόβουνο που παρασύρει, καλώς ή κακώς, αρκετές μετοχές.

Επιχειρηματίες, βασικοί μέτοχοι, θεσμικοί, αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοκατηγορούμενες χρηματιστηριακές, όλοι μαζί επιτείνουν το γαϊτανάκι φημών, που παρεμπιπτόντως, βρίσκει δικαιολογημένα πρόσφορο έδαφος στα υπαρκτά, ουσιαστικά προβλήματα της αγοράς, και όχι μόνο.

Εν κατακλείδι, η γάτα, το σύστημα δηλαδή, που τόσο καιρό με την ανοχή όλων μας προσπαθούσε να συγκαλύψει τις... ασχήμιες, βρίσκεται σε πολύ δυσάρεστη θέση. Έχουμε σχεδόν βουτηχτεί σε αυτό που εδώ και τόσους μήνες επιμελώς προσπαθούσαμε να σκεπάσουμε, να αποφύγουμε.

Το ξεκαθάρισμα δυστυχώς είναι βίαιο, αιματηρό και επίπονο για πολλούς από εμάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v