Κεφαλαιαγορά: 2+3 ΑΧΕ σε ειδικό καθεστώς

Σε καθεστώς ειδικής διαπραγμάτευσης εισήχθησαν από χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, δύο χρηματιστηριακές εταιρίες, οι οποίες πλέον έχουν τη δυνατότητα να διενεργούν συναλλαγές μόνον με την προσκόμιση εγγυητικών επιστολών. Σε παρόμοιο καθεστώς έχουν εισαχθεί ακόμη τρεις ΑΧΕ, χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Κεφαλαιαγορά: 2+3 ΑΧΕ σε ειδικό καθεστώς
Σε καθεστώς ειδικής διαπραγμάτευσης εισήχθησαν από χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, δύο χρηματιστηριακές εταιρίες.

Πρόκειται για εταιρίες των οποίων τα ίδια κεφάλαια έχουν δεσμευθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και πλέον έχουν τη δυνατότητα να διενεργούν συναλλαγές μόνο με την προσκόμιση εγγυητικών επιστολών και μάλιστα στο ήμισυ της αξίας αυτών.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι δύο αυτές χρηματιστηριακές εταιρίες αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα όσον αφορά την προσκόμιση των εγγυητικών επιστολών, το ύψος των οποίων είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Η περίπτωση των δύο ΑΧΕ απασχολεί τις ημέρες αυτές την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο περαιτέρω εξελίξεων.

Να σημειωθεί επίσης πως, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, άλλες τρεις χρηματιστηριακές βρίσκονται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα σε καθεστώς ειδικής διαπραγμάτευσης, χωρίς πάντως να αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα, αφού καλύπτονται επαρκώς από εγγυητικές επιστολές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v