Χτυπούν (;) το πρόβλημα στην καρδιά του

Εμφανείς είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να αναστραφεί η τάση σε μετοχές του ομίλου Κλωνατέξ, οι οποίες, όμως, θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Στάση αναμονής για τους ”παίκτες” στον τραπεζικό κλάδο, συνεχίζει να αποδίδει ο ΟΤΕ, ενώ κερδίζει έδαφος προς τα 9 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περιορισμένων πωλήσεων η σημερινή συνεδρίαση, η οποία και παραπέμπει στη χθεσινή. Η μείωση των συναλλαγών σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης αντισταθμίζεται από τον τζίρο που πραγματοποιείται σε συγκεκριμένους τίτλους, κυρίως του ομίλου Κλωνατέξ.

Σε ό,τι αφορά τον όμιλο είναι εμφανείς οι προσπάθειες αντίδρασης, μένει βεβαίως να τελεσφορήσουν. Μέχρι στιγμής, το βάρος της αγοράς δίνεται στο τμήμα εκείνο, που τις τελευταίες δυο τρεις ημέρες, έχει ξαναβρεθεί στη δίνη προβλημάτων και παρενεργειών.

Επιχειρείται ανάσχεση της πτώσης, να περιοριστεί το πρόβλημα χτυπώντας (;) το στην καρδιά του. Βέβαια ο Δείκτης υποχώρησε και πάλι χαμηλότερα των 1.670 μονάδων (11.40’, με συναλλαγές 4,3 εκατ. ευρώ).

Μικρές οι απώλειες του τραπεζικού κλάδου, που κρίνοντας από τις συναλλαγές, μπορεί και να εξισορροπηθούν στη συνέχεια. Τεχνικά, περισσότερες πιθανότητες να αντιδράσει, συγκεντρώνει η μετοχή της Εθνικής και δευτερευόντως της Eurobank.

Στον ευρύτερο κλάδο των τηλεπικοινωνιών θα δοθεί και σήμερα μάχη προκειμένου να κρατηθούν τα 9,3 ευρώ για τη Cosmote, συνεχίζουν να τοποθετούνται (επανατοποθετώντας τη σπείρα) κυρίως ξένοι στον ΟΤΕ, ενισχύεται ο Γερμανός.

Ικανοποιητική η μέχρι στιγμής εικόνα συγκεκριμένων κατασκευαστικών μετοχών, ενώ δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η ανάληψη της προεδρίας στον ακτοπλοϊκό κλάδο από τον κ. Περικλή Παναγόπουλο.

Εκτιμάμε, πως η προσπάθεια αναδιάρθρωσης του ομίλου των ΕΠ.ΑΤΤ, στηρίζει την αντίδραση τόσο της μητρικής όσο και της μετοχής του Στρίντζη.

Για την επόμενη ώρα θα πρέπει να διαπιστωθούν σαφέστερα οι τάσεις, η σχέση και η σύνθεση αγοραστών – πωλητών στις μετοχές των Κλωνατέξ, Νάουσας, Fanco.

Κερδισμένος μέχρι στιγμής και ο ΟΠΑΠ, μετά μάλιστα τις προτροπές ξένων οίκων, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες κλίνουν και πάλι προς την πλευρά του Οργανισμού. Αυτό εν μέρει, δικαιολογεί την ”ταλαιπωρία” της ΔΕΗ, που κινείται σταθερά χαμηλότερα των 14 ευρώ.

Για τη συνέχεια θα ήταν χρήσιμη η αντίδραση του Δείκτη προς τις 1.675 μονάδες, προκειμένου να μην αναιρεθεί η ”τεχνικότητα” της βραχυπρόθεσμης τάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v