Τι σχεδιάζει ο ΟΤΕ για RomTelecom - CosmoRom

Επενδύσεις ύψους 250-300 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η διοίκηση του ΟΤΕ στα επόμενα τρία χρόνια για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της RomTelecom, ενώ η θυγατρική CosmoRom μάλλον ”βγαίνει στο σφυρί”.

Τι σχεδιάζει ο ΟΤΕ για RomTelecom - CosmoRom
Επενδύσεις 250-300 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την επόμενη τριετία η διοίκηση του ΟΤΕ για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της RomTelecom, σύμφωνα με όσα είπαν στελέχη του Οργανισμού σε conference call που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αναλυτών.

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ, κ. Λευτέρης Αντωνακόπουλος, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ”θα πουλήσουμε την CosmoRom και ήδη μιλάμε με διάφορα μέρη, ωστόσο δεν σχεδιάζουμε να αφήσουμε τον κλάδο κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία”, ενώ διευκρινίσθηκε ότι δεν σχεδιάζονται επενδύσεις για την ενίσχυσή της.

Η διοίκηση της εταιρίας προσδοκά ότι το περιθώριο κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA margin) της RomTelecom θα ανέλθει σε 30% το 2003, ενώ θα αγγίξει το 40% μέχρι το 2005.

Ο τζίρος, αντίθετα, θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ως αποτέλεσμα της αλλαγής των τιμολογίων και διαφόρων άλλων θεμάτων που θα αντιμετωπίσει η εταιρία.

Η διοίκηση του ΟΤΕ έχει εκπονήσει πλάνο μείωσης των θέσεων εργασίας κατά 9.000 άτομα στη RomTelecom, που θα αποφέρουν όφελος για την εταιρία 5.000 δολάρια έκαστος ετησίως.

Η διαδικασία ενοποίησης των αποτελεσμάτων της ρουμανικής εταιρίας στα αντίστοιχα του Οργανισμού θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τη διοίκηση, τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v