Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Τρίτης

Διαφορετικές εμφανίζονται οι εκτιμήσεις των χρηματιστηριακών για τη σημερινή συνεδρίαση, αφού αναμένεται να ”βαρύνουν” οι εξελίξεις γύρω από τίτλους μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, αλλά και η συμπεριφορά του ΟΤΕ.

Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Τρίτης
”Απρόθυμη” να πέσει χαμηλότερα του τεχνικού σημείου των 1.650 μονάδων χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά το πρωινό report της Marfin Hellenic, με την εικόνα του ΟΤΕ να κρίνεται κρίσιμη για τη συνεδρίαση, ειδικά μετά τη χθεσινή ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με τις επενδύσεις του εξωτερικού.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ, είναι πιθανό να συνεχιστούν και σήμερα, ενώ τονίζει πως οι πρόσφατες ανησυχίες αναφορικά με τίτλους μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης έβλαψαν το επενδυτικό ηθικό.

Αρκετά πιθανό είναι να συνεχιστούν οι πιέσεις σε μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για τη συνεδρίαση της Τρίτης, ενώ αποδίδει σημαντικό μερίδιο της ευθύνης αυτής στην ανασφάλεια που υπάρχει στην αγορά, δεδομένων και των γεωπολιτικών κινδύνων.

Με τις εξελίξεις γύρω από την Connection συνδέει την πορεία της αγοράς η Fortius Finance, αναφέροντας ότι ενώ η υποχώρηση του Γ.Δ. σε χαμηλότερα επίπεδα πρέπει να θεωρείται αναμενόμενη, η αντίστασή του στα τρέχοντα επίπεδα γεννά αμφιβολίες. ”Θα πιθανολογήσουμε υπέρ της παραμονής του Γ.Δ. στα τρέχοντα επίπεδα, αν και σε διαφορετική περίπτωση η κίνηση προς χαμηλότερα επίπεδα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη”, γράφει.

* Τα πλήρη κείμενα των reports δημοσιεύονται δεξιά, στη στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v